NK Travnik korača ka tituli, na Piroti bi mogli već narednog vikenda početi sa slavljem
Veziri ubjedljivi i u Sanskom Mostu

U Drugoj ligi Zapad dosta uzbuđenja i u kolu iza nas

NK Travnik korača ka tituli, na Piroti bi mogli već narednog vikenda početi sa slavljem

S. Mlaćo

"Na Zapadu ništa novo", glasi hit Riblje Čorbe. Tako je i u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad gdje i dalje dominira NK Travnik, nekadašnji premijerligaš.

Veziri su glavni kandidat za titulu prvaka i čini se da će suvereno proći kroz cilj. U ovom kolu gostovali su kod Podgrmeča iz Sanskog Mosta i slavili 3:0.

Domaći su se držali sve do pred sami kraj prvog dijela, a onda je Amer Mehić pogodio za 0:1. Do odlaska na pauzu Zinedin Mašić pogađa za 0:2 i sve je bilo riješeno. Konačnih 3:0 postavio je Rijad Obradović u 76. minuti.

Travnik je tako startao sa dvije pobjede u nastavku sezone i Veziri su neumoljivi, te zaista igraju najljepši fudbal. Imaju se čime pohvaliti, jer su i omladinske selekcije Vezira slavile pobjede. Kadeti su sa čak 11:0 nadigrali Natron iz Maglaja, dok su juniori sa 5:2 savladali vršnjake iz Maglaja.

Drugoplasirano Bratstvo iz Bosanske Krupe je sa 2:0 savladalo Rudar iz Kamengrada golovima Admira Ljutića i Muhameda Šahinovića, dok je Romari iz Viteza nastavio sa sjajnim igrama.

Romari je u ovom kolu savladao Rudar iz Han Bile 3:2 i sada je na trećem mjestu. Dvostruki strijelac za Romari bio je iskusni Armin Kapetan, a jedan pogodak dodao je David Brkan. Za Rudar su strijelci bili Ahmed Fuško i Belmin Osmančević.

Oglasi

Romari se zaista ima čime pohvaliti i ove sezone, a radi se o klubu sa sjajnim omladinskim pogonom, te vrhunskom organizacijom, što potvrđuju i rezultati seniorskog tima.

FK Vitez i NK Novi Travnik su remizirali (2:2), a isti rezultat viđen je u duelu Kiseljaka i NK Vitez. Vitežani su se organizovali ove zime, no jasno je da ništa ne može 'preko noći'. Za sada su na dva boda u dva kola, no sigurno da je i ambiciozni mladi trener Armin Duvnjak optimista.

NK Bajer 99 je sa 2:0 golovima Anesa Ćordića i Vahidina Avdića savladao kao gost Vitez iz Bužima, a duel Sloge i bugojanske Iskre nije odigran, jer su Bugojanci izbačeni u niži rang.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Na listi strijelaca lider je Belmin Vila, sada već bivši član NK Travnik koji je ove zime napustio Vezire. Prati ga iskusni član Sloge Nusmir Fajić, dok je Amer Torlak iz FK Rudar Han Bila postigao 16 pogodaka. Na 15 je Admir Ljutić iz GNK Bratstvo Bosanska Krupa.

NK Travnik je lider i ima 47 osvojenih bodova, Bratstvo je drugoplasirano sa 36, a Romari ima 28, kao i FK Rudar. NK Vitez je na petom mjestu sa 25 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi