Iz Čitluka stiže nova sudijska blamaža

Nevjerovatna odluka sudije

Iz Čitluka stiže nova sudijska blamaža

Esmer Oštraković

Derbi utakmicu u okviru 20. kola Druge lige NS FBiH grupa jug odigrale su ekipe HNK Brotnjo i NK Ljubuški. Utakmica je završena neriješeno, a konačan rezultat bio je 1:1.

Brotnjo je bio trećeplasirani u uvodu ove utakmice, dok su njihovi gosti bili lideri na tabeli i utakmica je probudila veliko zanimalnje navijača.

Ipak, po završetku susreta niti jedna ekipa nije mogla slaviti pobjedu nego su se svi morali zadovoljiti podjelom bodova.

Domaći tim je imao vodstvo nakon što je autogol postigao Tomislav Bošnjak, ali su gosti preko Gabrijela Puljića uspjeli doći do boda na ovoj utakmici.

Nevjerovatna situacija desila se sredinom prvog poluvremena pri vodstvu domaće ekipe od 1:0, a desila se u kaznenom prostoru domaće ekipe.

Oglasi

Naime, jedan gostujući fudbaler srušen je u kaznenom prostoru domaćeg tima, što se jasno vidi na snimku, ali je sudija odlučio da dosudi prekršaj van kaznenog prostora.

Snimak ove situacije pogledajte OVDJE.

Ljuti su bili gostujući igrači, ali sudija svoju odluku nije promijenio iako je bilo očigledno da se start desio u kaznenom prostoru domaćeg tima.

Glavni sudija na ovoj utakmici bio je Anel Puce, dok su mu asistirali Nedim Pobrić i Toni Jelonjić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Ovaj rezultat najviše je odgovarao ekipi Kruševa koja je slavila pobjedu u Jablanici i na taj način je sada preuzela prvo mjesto na tabeli.

Kruševo ima jedan bod više od Ljubuškog, te pet više od Brotnja koji se nalazi na trečem mjestu. Upravo Kruševo će u narednom kolu igrati protiv Brotnja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi