Hrvatska zakazala nastup na Final Fouru i spasila Francusku ogromne blamaže

Utakmice Lige nacija

Hrvatska zakazala nastup na Final Fouru i spasila Francusku ogromne blamaže

Esmer Oštraković

Odigrane su utakmice posljednjeg kola grupne faze u okviru Lige nacija, te su sada poznate dvije reprezentacije koje idu na Final Four, ali i dvije koje ispadaju u B diviziju.

Hrvatska je ostvarila pobjedu od 1:3 na gostovanju u Austriji, te je tako izborila mjesto u završnici, ali i gurnula Austriju u B diviziju.

Krenulo je sjajno za Hrvate koji su već u 6. minuti imali vodstvo od 0:1, a gol je na asistenciju Vlašića postigao Luka Modrić. Ipak, samo tri minute kasnije Baumgartner vraća stvari na početak.

U prvom poluvremenu Austrija je imala nekoliko prilika da postigne gol za preokret, ali niti jednu od njih nisu iskoristili, dok Hrvatska nije imala neku ozbiljniju šansu.

Drugo poluvrijeme donosi dosta bolju igru Hrvatske, a to se posebno vidjelo u 69. minuti kada Livaja pogaća nakon sjajne asistencije Perišiča i gosti su ponovo imali vodstvo. Samo tri minute kasnije bilo je 1:3, a konačan rezultat postavio je Dejan Lovren.

Danskoj je trebala pobjeda na domaćem terenu protiv Francuske, ali Hrvatska nije smjela pobjediti Austriju, te bi u tom slučaju Danska išla na Final Four.

Oglasi

Uspjeli su Danci ostvariti pobjedu, ali rezultat druge utakmice im nije išao u prilog, te su na kraju završili kao drugoplasirani u grupi.

Oba gola viđena su u prvom poluvremenu i to u razmaku od samo pet minuta. Prvo je Dolberg u 34. minuti pogodio za 1:0, da bi u 39. minuti Skov Olsen postavio konačan rezultat.

Nizozemska je na domaćem terenu ostvarila minimalnu pobjedu protiv Belgije i tako potvrdila prvo mjesto i odlazak na završnicu Lige nacija.

Iako je Belgija bila dosta bolji protivnik u prvom poluvremenu, nisu svoju dominaciju krunisali golom, a pogodak odluke pao je u drugom poluvremenu.

U 73. minut dosuđen je korner za domaće, Gakpo je centrirao, a Van Dijk je pogodio mrežu protivnika i tako donio tri boda svojoj ekipi.

Oglasi

Wales je na domaćem terenu poražen od Poljske, te će tako naredne sezone Wales igrati u B diviziji, dok Poljska ostaje u A diviziji.

Jedini gol na utakmici viđen je u drugom poluvremenu. Nakon prelijepe asistencije Lewandowskog Swiderski je matirao domaćeg golmana i slavlje Poljske je moglo da počne.

Farski Otoci su na domaćem terenu upisali pobjedu protiv Turske koja je odavno izborila promociju u A diviziju.

Davidsen je u 53. minuti postigao prvi gol, a šest minuta kasnije bilo je 2:0 za Farske Otoke. Strijelac drugog gola bio je Edmundsson.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Gol utjehe za Tursku na ovom susretu postigao je Gurler u 89. minuti utakmice, ali ovaj poraz neće mnogo značiti Turskoj.

Luksemburg je na domaćem terenu ostvario minimalnu pobjedu od 1:0 protiv Litvanije, a jedini gol postigao je Rodrigues u 88. minuti utakmice.

Top Komentari

SamoZrinjski
Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti.
4 6
nije.suplja
Cestitke komsiama, prejaka ekipa realno. Al ne mogu se cudu nacudot koliko ljubuskog, posusja, gruda na utakmici. Bas tuzno, navijas za zemlju iz koje ne dolazis, svim srcem hoces da si neko drugi. To je bas tragedija
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi