Maestralna partija Crne Gore, bez pobjednika u derbiju Italije i Njemačke
FOTO: EPA

Slavila i Turska

Maestralna partija Crne Gore, bez pobjednika u derbiju Italije i Njemačke

Haris Zilić

Odigrana su još tri duela prvog kola Lige nacija.

U ligi A derbi su odigrali Italija i Njemačka, a konačan rezultat je bio 1.1.

Povela je Italija u 70. minuti golom Pellegrinija na asistenciju Gnonta, a izjednačenje Njemačkoj donio je Kimmich u 73. minuti.

U našoj grupi lige B, Crna Gora odigrala je sjajan meč i savladala Rumuniju sa 2:0.

Za vodstvo Crnogoraca od 1:0 pogodio je Mugoša koji je na asistenciju Haškabanovića zatresao mrežu Rumunije u 66. minuti. Konačnih 2:0 postavio je Vukčević golom u 87. minuti.

U ligi C, Turska je opravdala ulogu favorita i rutinski savladala Farska Ostrva rezultatom 4:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Golove za Tursku postigli su Under u 37. Dervišoglu u 47. minuti utakmice. Kod prvog gola asistent je bio Akturkogulu. Treći gol za Tursku postigao je Dursun u 82. minuti na asistenciju Calhanoglua, a za 4:0 pogađa Demirel u 85. minuti susreta.

U ranijim mečevima odigranim danas u ligi A je Mađarska savladala Englesku sa 1:0, u ligi B Armenija je bila bolja od Irske sa 1:0, dok je u ligi C Luksemburg kao gost savladao Litvaniju sa 0:2.

Top Komentari

PapaK
Kljucne utakmice protiv djetica :)))
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi