Nula u prvih 45 minuta na Wembleyju, a onda "uragan": Svi su uživali osim Harryja Maguirea!

Liga nacija

Nula u prvih 45 minuta na Wembleyju, a onda "uragan": Svi su uživali osim Harryja Maguirea!

Edmir Škorić

U ponedjeljak navečer odigrani su susreti u šestom kolu Lige nacija.

Derbi večeri odigran je na kultnom Wembleyju u Londonu gdje je reprezentacija Engleske napokon "pročepila" i postigla čak tri gola. Primjera radi, u prvih pet kola dala je samo jedan gol i to sa penala.

Iako su gubili od Njemačke s 0:2, na kraju su uspjeli zabiti tri gola i doći do preokreta, ali ne i do pobjede, jer je Njemačka došla do 3:3 drugim golom Havertza. Englezi su svjedno ispali u B diviziju.

Do 52. minute mreže su mirovale, a u prvom dijelu Englezi su bili bolji, dok je stopostotnu šansu propustio Raheem Sterling.

Promašaji su došli na naplatu u 52. minuti. Harry Maguire je skrivio penal, a Ilkay Gundogan siguran za 0:1. U 67. minuti Maguire je opet katastrofalan, gubi loptu na centru, Nijemci kreću u kontru, na kraju Kai Havertz postiže sjajan gol.

Činilo se da će Englezi ponovo izgubiti, a onda u samo tri minute dva gola - Shaw za 1:2 u 72. i Mount za 2:2 u 75. minuti. U 83. minuti dosuđen je penal za domaće, a Kane je bio siguran.

Golijada je nastavljena u 87. minuti, kada je Havertz drugim golom donio Njemačkoj vrijedan bod.

U borbi za prvo mjesto i play-off, Italija je pobijedila Mađarsku s 2:0 kao gost. Prvo je gol dao Raspadori u 27. minuti, a Dimarco je u 52. minuti samo ovjerio pobjedu Azzurra.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U C Ligi nacija Gruzija je gostovala Gibraltaru gdje je slavila s 2:1, dok je Bugarska tirjumfovala sa 1:0 na gostovanju kod Sjeverne Makedonije.

Gruzia se tako plasirala u viši rang, odnosno u diviziju B.

Top Komentari

PodvarakANeKupus
Maguire kao da je igrao u Vrbanjuši a ne u Premijer Ligi Engleske ovolike godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi