Završena Liga nacija: Francuzi zaradili najviše, odlično je prošla i Bosna i Hercegovina

Trikolori osvojili prvo mjesto

Završena Liga nacija: Francuzi zaradili najviše, odlično je prošla i Bosna i Hercegovina

A. Čaušević

Finalnim susretom između Francuske i Španije okončano je drugo izdanje Lige nacija.

Poslije uspavanke u prvom poluvremenu spektakl je uslijedio u posljednjih pola sata kada su postignuta tri gola. Pobjedu su odnijeli Trikolori sa 2:1.

FS Francuske je za pobjedu na kraju inkasirao 7.5 miliona eura. Francuzi su dobili četiri miliona za konačnu pobjedu, te 1.5 miliona za učešće u Ligi A te 1.5 miliona eura za osvajanje svoje grupe.

Drugoplasirana Španija je turnir završila sa zarađenih 6.5 miliona eura. Trećeplasiranim Italijanima je pripalo 5.5 miliona, a četvrtopolasiranim Belgijancima 4.5 miliona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bosna i Hercegovina je u ovom izdanju nastupala u Ligi A što znači da je za učešće u najjačoj ligi našoj selekciji pripalo 1.5 miliona eura.

Podsjećanja radi, Zmajevi su završili kao posljednjeplasirani u grupi sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom te će u sljedećem izdanju takmičenja igrati Ligu B.

Top Komentari

Sars33
usla, izasla, zaradila...
10 0
Ajax11
Tih 1.5 Mio Eura je vec nestalo
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi