Čeferin spremio novu promjenu za Ligu nacija, evropske reprezentacije u čudu

Dogovor je postignut

Čeferin spremio novu promjenu za Ligu nacija, evropske reprezentacije u čudu

E. Oštraković

UEFA, na čijem je čelu Aleksandar Čeferin, donijela je odluku da se Ligi nacija od 2024. godine pridruži deset reprezentacija iz Južne Amerike.

Dugo je u UEFA bila u pregovorima sa CONMEBOL-om, oko učešća reprezentacija iz Južne Amerike u Ligi nacija.

Tako su se UEFA i CONMEBOL žestoko suprotstavili planovima Svjetskog nogometnog tijela FIFA-e da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine.

Ove sedmice su oni tako potpisali Memorandum o razumijevanju, tačnije produžili su ga do juna 2028. godine.

UEFA već dugo vremena radi sa CONMEBOL-om na raznim projektima, a sad bi između ostalih učešće u Ligi nacija trebali uzeti Brazil i Argentina.

Još uvijek se čeka zvanična potvrda svega, ali engleski mediji prenose da je sve praktično dogovoreno i da se potvrda očekuje svakog trenutka.

Tako će, ako je vjerovati engleskim medijima, deset reprezentacija iz Južne Amerike od 2024. godine nastupiti u Ligi nacija.

"Od 2024. godine CONMEBOL ćee se pridružiti Ligi nacija. Ne znamo još kakav će sistem takmičenja biti, ali to će se desiti", rekao je izvor engleskim medijima, te je dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Potpisan je memorandum i ono što je sigurno jeste da će se timovi iz Južne Amerike pridružiti ovom takmičenju", završio je izvor engleskih medija.

Još uvijek se očekuje rekacija navijača, ali i reprezentacija iz Evrope koje već učestvuju u Ligi nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi