Mijenja li se evropski fudbal? UEFA-ino žestoko saopštenje: "Dali smo im dva i pol sata..."

U Nyonu je bilo žestoko

Mijenja li se evropski fudbal? UEFA-ino žestoko saopštenje: "Dali smo im dva i pol sata..."

Admin Čaušević
Teme:

Utorak je novi važan dan za Superligu koju predstavlja A22 agencija na čelu sa Berndom Reichartom i to pod pokroviteljstvom Real Madrida, Barcleone i Juventusa, jedina tri velikana zagovornika ideje da se promijeni evropski fudbal.

Osim Reicharta satanku su prisustvovali sa UEFA-ine strane Aleksandar Čeferin kao i drugi predstavnici, prije svih Nasser Al-Khelafivi ispred ECA-e te David Aganzo ispred FAFPRO-a.

Nakon završenog prvog sastanka UEFA je izdala saopštenje da su još jednom jednoglasno odbili prijedlog kreiranja Superlige uz naglasak da su iz A22 sportske agencije poručili da ne predstavljaju niti jedan klub.

Istakli su kako se otvoreni pristup za koji se zalaže UEFA u potpunoj podršli Evropske komisije, parlamenta Evropske unije kao i Vijeća Evrote te javnih institucija te državnih vlada širom kontinenta.

Ipak, hladan tuš stigao je nekoliko sati kasnije kada se oglasio Bernd Reichart uz naglasak da su iz UEFA-e poručili kako ih zadovoljava "status quo".

"Bilo je dobro sastati se s UEFA-om i drago nam je što su prihvatili naš poziv na otvoreni dijalog. Naš zaključak na kraju sastanka je da je 'status quo' zadovoljavajući za UEFA-u.
Ovakav stav je očekivan budući da je UEFA jedini i dominantan akter evropskih klupskih takmičenja od 1955. Ovu monopolsku strukturu ispituje Sud pravde Europske unije, čiji se zaključci očekuju u proljeće 2023. godine”, istakli su..

Oglasi

"Sloboda izražavanja i slobodna razmjena ideja temeljna su prava. Unatoč stavu koji je zauzela UEFA, A22 će nastaviti težiti reformi fudbala, potaknut stajalištima širokog spektra fudbalera uključujući klubove, navijače, igrače, vlade i mnogo više.

Posebno smo ohrabreni što su nas klubovi kontaktirali, klubovi s kojima razgovaramo i koji žele učestvovati u ovom dijalogu za razvoj održivih temelja za evropski klupski fudbal" poručio je Reichart.

Ove za UEFA-u šokantne izjave natjerali su čelnike organizacije sa sjedištem u Nyonu na novo žestoko saopštenje.

"A22 Sports Management objavio je izvještaj o svom današnjem posjetu sjedištu UEFA-e u Nyonu. UEFA pregledava snimku kako bi vidjela je li riječ o istom susretu", navodi se na uvodu saopštenja.

" A22 je želio dijalog pa smo im dali dva i pol sata sa svakim od sudionika i svaki je odbio. Kao što je rekla Udruga fudbalskih navijača, Ujedinjeno Kraljevstvo je u posljednja dva mjeseca imalo toliko premijera koliko A22 navijača koji podržavaju njihov prijedlog."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Tvrde da ne predstavljaju tri preostala kluba. Odbijaju definisaiti kakav je njihov navodni novi pristup. Kažu da žele dijalog. Ali kada im se ukaže prilika, nemaja što reći", poručila je UEFA.

Nema sumnje da će se rat UEFA i Superlige nastaviti i u sljedećim mjesecima, samo je pitanje ko će prvi odustati...

Top Komentari

King_Kenny
...puna podrska Superligi,nadam se da ce Liverpool odj*bati taj korumpirani FA i biti 4.koji ce se pridruziti...dosta je vise te UEFA mafije...
2 2
HarisADP
Dao sam lajk sve trojici hahaha iako vas ne volim deni, vence i keni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi