HNS napunio kasu: Koliko je Hrvatska zaradila osvojenim drugim mjestom u Ligi nacija?

Milioni su tu i pored poraza

HNS napunio kasu: Koliko je Hrvatska zaradila osvojenim drugim mjestom u Ligi nacija?

Edmir Škorić

U trećem izdanju Lige nacija slavila je reprezentacija Španije koja je večeras u Rotterdamu nakon penala pobijedila Hrvatsku.

Hrvatska je u polufinalu dobila domaću selekciju Nizozemske s 4:2, ali je večeras imala mnogo teži zadatak na De Kuipu.

Furija je nakon dugo vremena došla do trofeja, pobijedivši Hrvatsku nakon drame u penalima, pošto u 120 minuta igre nije bilo golova.

Hrvatski nogometni savez je za osvojeno drugo mjesto Lige nacija zaradio devet miliona eura, dok je pobjednik Španija dobio tri miliona više.

Utakmica za treće mjesto između Italije i Nizozemske pripala je Azzurrima koji su dobili osam, dok je sedam miliona eura na kraju pripalo domaćinu završnog turnira.

Podsjetimo, HNS je za treće mjesto na Svjetskom prvenstvo u Kataru zaradio 27 miliona eura. Taj je novac podijeljen između Hrvatskog nogometnog saveza i svih članova reprezentacije, i to na unaprijed dogovoren način.

Sada Hrvatskoj slijedi tromjesečni odmor, a tek u septembru nastavlja svoj ciklus u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Osmog septembra Hrvatska će ugostiti Latviju, dok će tri dana kasnije gostovati Armeniji. Podsjetimo, Hrvatska je u prvoj utakmici kvalifikacija remizirala s Walesom u Splitu (1:1), a onda je pobijedila Tursku u gostima.

Hrvatska je trenutno druga, ali s utakmicom manje od vodeće Turske. Turska ima šest, Hrvatska i Wales po četiri, Armenija tri boda, dok je Latvija na dnu bez bodova.

Top Komentari

Drakula
Onoliko koliko Mala sugava BiH nece zaradit za 100 godina
0 1
Delminium
Ovo sranje se i igra samo zbog para.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi