Rudiger u 95. minuti spasio Real, PSG propustio prvu meč loptu za osminu finala

Favoriti danas ne briljiraju

Rudiger u 95. minuti spasio Real, PSG propustio prvu meč loptu za osminu finala

Eldar Ganibegović

Kompletirano je četvrto kolo Lige prvaka u grupama F i H.

PSG ili Benfica su pobjedom u međusobnom duelu večeras mogli osigurati osminu finala već nakon četiri kola jer im je na ruku išla današnja pobjeda Maccabija nad Juventusom (2:0), no nijedni nisu to iskoristili, završeno je 1:1.

Benfica je u 19. minuti tražila penal nakon navodnog igranja rukom Hakimija, no nije dosuđen. Zato jeste za PSG u 40. minuti, a gol je postigao Kylian Mbappe.

Otvaranje drugog dijela donosi šanse Mbappea i Grimalda, a onda Rafa Silva pada u kaznenom prostoru PSG-a i dosuđen je penal i za goste koji u gol za konačnih 1:1 pretvara Joao Mario.

# Tim Bodovi
1. PSG 8
2. Benfica 8
3. Juventus 3
4. Maccabi Haifa 3

Real Madrid je u F grupi nakon uvodne tri pobjede doživio zamalo i prvi poraz i to u Varšavi na zamjenskom stadionu kod Shakhtara iz Donjecka, bilo je 1:0 sve do 95. minute. 

Prvu šansu imao je Real preko Benzeme u 18. minuti, da bi Shakhtar uzvratio pokušajima Traorea i Zubkova. Do kraja prvog dijela Real je zatim pokušavao preko Benzeme, Rodryga i Valverdea, no promjene rezultata nije bilo. 

Oglasi

Samo otvaranje drugog dijela donosi šok za goste. Ukrajinski reprezentativac Oleksandr Zubkov je ispratio sjajan centaršut i glavom pogodio za vodstvo nominalnog domaćina.

Nedugo zatim Tschouameni je pokušao na drugoj strani, a u 68. minuti je Zubkov propustio sjajnu šansu da postigne i drugi gol. 

Spas za Real Madrid dolazi u petoj minuti sudijske nadoknade i to pogotkom Antonija Rudigera kojem je to drugi gol u dresu Kraljevskog kluba, nakon što je protiv Mallorce pogodio u Primeri. Nažalost, nedugo nakon gola se povrijedio. 

U drugom meču ove grupe pratili smo duel Celtica i Leipziga, a pobjedu je na kraju rezultatom 0:2 odnio njemački tim i to golovima u posljednjih 15 minuta utakmice.

Pobjedonosne golove za Leipzig postigli su Werner u 75. i Forsberg u 84. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

# Tim Bodovi
1. Real Madrid 10
2. Shakhtar 5
3. RB Leipzig 6
4. Celtic 1

Liga prvaka, 4. kolo, grupna faza:

PSG - Benfica 1:1 (Mbappe 41'; Mario 62')
Shakhtar - Real Madrid 1:1 (Zubkov 46'; Rudiger 90+5')
Celtic - RB Leipzig 0:2 (Werner 75', Forsberg 84')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Pišaj gamad ukrainsku i uefino naredjenje da im se pusti HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA
3 5
SarajFK
Crnac nije skontao da im moraju pustiti. Frajer zabio gol, a oni se svi hvataju za glavu HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi