Večeras ćemo saznati prva dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka!
Večeras ćemo saznati prva dva četvrtfinalista Lige prvaka, PSG i Lazio imaju prednost.

Ko prolazi dalje?

Večeras ćemo saznati prva dva učesnika četvrtfinala Lige prvaka!

E. Ganibegović

Večeras se igraju prve dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka. Tako ćemo večeras saznati i imena prve dvije ekipe koje će igrati u četvrtfinalu.

Bayern, Lazio, PSG, Real Sociedad. Dvije od te četiri ekipe će proći u četvrtfinale Lige prvaka, a dvije će se večeras oprostiti od tog takmičenja, ali i od Evrope za ovu sezonu.

Bayern - Lazio

U Minhenu se sastaju Bayern i Lazio. Gledano po imenima na papiru, jasno je ko je favorit, no situacija "na terenu" je dosta drugačija.

Prvu utakmicu odlučio je Ciro Immobile, ustvari Dayot Upamecano. Napravio je bespotreban penal, a Immobile je pogodio za pobjedu rimskog tima od 1:0.

Večeras se igra revanš susret u Minhenu i Bayern je favorit na papiru, no Lazio, koliko god je to čudno reći, ima dosta veće šanse da se nađe u četvrtfinalu.

Kod Bayerna će nedostajati Upamecano (jasno, zbog suspenzije), te Sarr, Mazraoui, Marušić, Coman, Buchmann i Boey, dok su pod upitnikom Sane i Gnabry. Patric i Rovella neće igrati kod gostiju.

Oglasi

Real Sociedad - PSG

Drugi revanš susret osmine finala igra se u Španiji. Sastaju se Real Sociedad i PSG.

Francuski tim je u prvoj utakmici slavio rezultatom 2:0 i s lijepom prednošću je doputovao u Sociedad gdje mu je potrebno samo da ne izgubi s više od jednog poena razlike.

Za razliku od meča koji će se igrati u Minhenu, ovdje je favorit na pravom putu da se plasira dalje, a objema ekipama fali po pet igrača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neće za Sociedad nastupiti Fernandez, Maryuelanz, Munoz, Odriozola i Zakharyan, dok kod PSG-a neće biti Asensija, Kimpembea, Kurzawe, Rica i Skriniara.

Podsjetimo, revanš susreti osmine finala igraju se i sutra kada se sastaju Manchester City - Copenhagen i Real Madrid - RB Leipzig.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Lazio i PSG
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi