Dva su kandidata za novog trenera Bayerna - Jedan od njih će na klupu najvećeg njemačkog kluba!
Igrači Bayerna ne jednom od treninga (Foto: EPA)

Lista se svela na dva imena

Dva su kandidata za novog trenera Bayerna - Jedan od njih će na klupu najvećeg njemačkog kluba!

M. Šljivak

Thomas Tuchel napušta klupu Bayerna. Rukovodstvo kluba u potrazi je za novim trenerom, a lista se svela na dva imena - Xabi Alonso i Roberto De Zerbi.

Bayern Minhen igra sezonu za zaborav. Vrlo je realno da će bavarski gigant sezonu završiti bez trofeja, iako postoje male šanse da prođu prvi kroz cilj u Bundesligi ili eventualno da osvoje trofej Lige prvaka.

Thomas Tuchel je među navijačima bavarskog velikana označen kao glavni krivac za lošu sezonu najvećeg njemačkog tima. Rukovodstvo kluba s njim je već dogovorilo sporazumni raskid saradnje na kraju sezone, a postoji mogućnost da ode čak i ranije.

Bayern je u potrazi za čovjekom koji će ga naslijediti. Dosta imena se povezuje s ovim klubom, no čini se kako je lista svedena na dva imena - Xabi Alonso i Roberto De Zerbi.

Oba trenera vole napadački fudbal. To pokazuju fenomenalnim vođenjem Bayer Leverkusena i Brightona i jedan od njih će gotovo sigurno sjesti na klupu giganta iz Minhena.

Oglasi

Prvi izbor je Xabi Alonso. Bayern čini sve kako bi privolio svog nekadašnjeg fudbalera da dođe u Minhen, no on za sada šuti i samo je posvećen Bayeru i osvajanu historijske titule s Apotekarima.

De Zerbi je za sada drugi izbor. U Minhenu je veoma cijenjen i to više niko ne krije.

"Max Eberl ima visoko mišljenje o menadžeru Brightona Robertu De Zerbiju. Italijan je trenutno drugi izbor iza Xabija Alonsa", piše Bild.

Bayern će morati isplatiti odštetu

Bez obzira ko sjeo na klupu tima iz Minhena bavarski klub će morati isplatiti odštetu za njegove usluge.

Oglasi

Xabi Alonso je trenutno nešto skuplja varijanta. Za njegovu slobodu potrebno je izdvojiti između 15 i 25 miliona eura. To ne predstavlja problem bogatim Bavarcima i oni su spremni na sve kako bi Španac rekao 'da'.

Problem im predstavlja Liverpool. I engleski velikan želi Alonsa umjesto Jurgena Kloppa i nazire se rat velikana za potpis ovog stručnjaka.

S druge strane sloboda italijanskog stručnjaka De Zerbija košta 10 miliona eura, pa je gotovo sigurno da će neko od ovih stručnjaka u narednoj sezoni voditi Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interes za De Zerbija pored Bayerna pokazuju još Liverpool, Manchester United i Barcelona. Bavarci će morati biti brzi u pregovorima i vidjet ćemo ko će na kraju preuzeti klub.

Ko god da dođe definitivno ćemo gledati atomski fudbal Bayerna s ogromnim brojem golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije