Francuski novinari "bombardovali" Enriquea pitanjima o Mbappeu, a on ih sve prevario na isti način

Svima im je "prodao" istu priču

Francuski novinari "bombardovali" Enriquea pitanjima o Mbappeu, a on ih sve prevario na isti način

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras igraju u San Sebastianu protiv Real Sociedada revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka, a pravi spektakl jučer je na press konferenciji napravio Luis Enrique koji je na zanimljiv način izbjegavao pitanja o Kylianu Mbappeu.

PSG je u prvoj utakmici koja se igrala prije nekoliko sedmica u Parizu slavio sa 2:0 i jasno je da je jednom nogom već u četvrtfinalu, no sigurno je da se Sociedad neće tako lako predati i pokušat će zagorčati život gostima.

Međutim, glavna tema i dalje je Kylian Mbappe koji se nalazi na izlaznim vratima PSG-a što je pokazao prije nekoliko dana i Luis Enriquea kada je francuskog napadača izveo na poluvremenu iz igre u derbiju protiv Monaca.

Očekivano je na jučerašnjoj press konferenciji Parižana ponovo Mbappe bio glavna tema jer su i španski mediji jedva dočekali da ispituju Luisa Enriquea o francuskom napadaču.

No, prednost su prvo dobili francuski novinari koje je zanimao samo Mbappe i njegov status u ekipi nakon što ga je Enrique neočekivano izveo iz igre protiv Monaca. Ipak, španski stručnjak došao je sa spremnom taktikom na press.

Oglasi

Enrique još uvijek nije savladao francuski jezik i na press konferenciji ima redovno prevoditelja, a tako je bilo i jučer. No, svaki put kada bi trener PSG-a čuo da je neko od novinara spomenuo Mbappea na isti način bi izbjegao pitanje.

"Ne čujem u slušalicama prevod. Pitajte ponovo... Ne čujem, ponovo nisam čuo prevod. Ne čujem prevoditelja, a komplikovano mi je da razumijem šta priča. Spomenuo si Kyliana i odmah znam da je neko komplikovano pitanje", kroz smijeh je rekao Enrique i nastavio.

"Čuo sam da je spomenuo Kyliana, ajde pitaj ponovo. Hoće li igrati Kylian? Možda hoće, a možda neće. Sve je moguće".

Oglasi

Enrique je namučio francuske novinare svaki put kada bi neko spomenuo Mbappea i govorio da nema prevoditelja, ali kada su na red došli Španci tu mu spasa nije bilo i morao je da odgovara na sva pitanja.

Čak je nakon press konferencije objavljeno da je prevod bio sasvim u redu, te da je Enrique namjerno pravio konfuziju kako bi dobio što manje pitanja na francuskom jeziku što mu je na kraju i upalilo.

Enrique otkrio i drugu formulu za pitanja o Mbappeu

Jedan od španskih novinara pitao je Enriquea kako se snalazi s time što ga već sedmicama svi pitaju samo za Mbappea, a on je pored očitog ignorisanja prevoditelja otkrio da ima i još jednu formulu.

"Veoma jednostavno. Prihvatiš šta god da te novinar pita i onda ti odgovoriš šta god želiš o tome. To je moja formula", rekao je Enrique.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, večerašnja utakmica između Sociedada i PSG-a igra se od 21 sat, a u istom terminu u Minhenu se sastaju Bayern - Lazio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti