Pao rekord u Lisabonu
FOTO: EPA

U utakmici Lige prvaka

Pao rekord u Lisabonu

Haris Zilić

Benfica je bez problema izborila plasman u četvrtinu finala Lige prvaka. U dvomeču osmine ginala bili su bolji od Club Bruggea sa ukupnih 7:1.

U revanšu u Lisabonu Benfica je dotukla belgijski tim sa 5:1.

Pomeuti revanš u portugalskoj prijestolnici donio nam je i jedan rekord u Ligi prvaka.

Čast da slavi rekord pripala je treneru Benfice 55-godišnjem Rogeru Schmidtu.

Naime, Schmidt je postao čak 12. njemački trener koji se plasirao u četvrtinu finala Lige prvaka u posljednje dvije decenije.

Statistika se vodi od 2003. godine a to znači da svako dvije sezone Njemačka ima predstavnika među osam trenera Evrope, malo jače od te statistike.

Oglasi

Nijedna država se ne može pohvaliti ovakvim uspjehom u Ligi prvaka kao Njemačka što je svakako rezultat vrijedan pažnje.

Kako igra Benfica ne bi bilo iznenađenje da ih Schmidt odvede još koji korak dalje u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njemački stručnjaci su pokazali poseban stil, najviše se to odnosi na Kloppa, Tuchela, Nagelsmanna, a sada i Schmidt iz sjene pravi ozbiljnu i jaku ekipu.

Benfica sada čeka protivnika u četvrtini finala Lige prvaka gdje nas sigurno očekuje dosta uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi