Lazio bolji od Celtica, Škoti ponovo u centru pažnje zbog Palestine

Odigrana su dva meča grupne faze 5. kola Lige prvaka

Lazio bolji od Celtica, Škoti ponovo u centru pažnje zbog Palestine

Samir Mlaćo

Prva dva susreta večerašnjeg programa 5. kola grupne faze Lige prvaka upravo su završena.

Snage su u Italiji odmjerili Lazio i Celtic, a na kraju je završilo 2:0 za domaće, sa dva pogotka u završnici meča.

U prvom poluvremenu Lazio je bio opasniji, imao čak 12 udaraca ka golu škotskog tima, ali mreže se mirovale.

Lazio je u nastavku pokušavao doći do pogotka i tri boda koja bi mu donijela bar do 20:45 prvo mjestu u grupi, a pošlo im je to za rukom u 82. minuti. Immobile je bio na pravom mjestu i pospremio jedan odbijanac u mrežu škotskog tima.

Već tri minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0 i sve je bilo riješeno. Opet je pogodio sjajni Immobile i sve je riješeno.

Treba istaći da su navijači Celtica ponovo isticali zastave Palestine, što su činili i u ranijim utakmicama, a UEFA je zbog toga i kažnjavala njihov klub.

Oglasi

Na ovom meču klub im je čak poništio ulaznice, no oni su pronašli način da dođu na Olimpic. Uoči meča zabilježena je i tuča navijača dva tima, a vatreno je bilo i na tribinama kada su gosti zasuti bakljama i brojnim drugim predmetima.

Shakhtar je kao nominalni domaćin ugostio Antwerp te pobjedom ostao u utrci za prva dva mjesta.

Ukrajinci su slavili 1:0 pogotkom Matviienka u 12. minuti, te imaju devet bodova. Na istom skoru su i Barcelona i Porto koji uskoro igraju svoj međusobni duel.

Belgijski tim je u pet kola bez boda u grupnoj fazi.

Liga prvaka, grupna faza, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lazio - Celtic 2:0

Shakhtar - Antwerp 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi