Sarrija sele u Saudijsku Arabiju, njegov prvi zahtjev je jasan: "Mogu li da pušim tamo?"

Sjajno mu ide u Laziju, ali ko zna...

Sarrija sele u Saudijsku Arabiju, njegov prvi zahtjev je jasan: "Mogu li da pušim tamo?"

Samir Mlaćo

Mnogi poznati evropski treneri povezuju se sa odlaskom u Saudiju Arabiju, a ova zemlja je u pravoj ekspanziji kada je nogomet u pitanju.

Novca itekako ima i bogati Arapi čine sve da privole velike zvijezde, kako igračke, tako i trenerske, da dođu u njihovu zemlju.

Novinari su tako pitali trenera Lazija Maurizija Sarrija da li bi eventualno i on otišao u Saudijsku Arabiju.

Sarri je poznao kao strastveni pušač, ne bira ni mjesto ni vrijeme da 'zapali' cigaru, pa se odlučio našaliti.

"Trener u Saudijskoj Arabiji? Mogu li da pušim tamo? Onda ćemo vidjeti", rekao je trener Lazija kojem sjajno ide ove sezone.

Njegov tim je na drugom mjestu Serije A i velike zasluge pripadaju upravo Sarriju. Odlično je spoložio tim i to se vidi na terenu.

Oglasi

Ipak, ima problema sa cigarama, strastveni je pušač, a nedavno su mu u duelu Salzburga i Lazija domaći napravili posebnu zonu u svlačionici kako ne bi kvario svoj običaj.

On je ranije priznao da dnevno troši 60 cigara, a ranije je snimljeno kako puši i tokom treninga. Tačnije, to se desilo uoči meča Lazija protiv Alkmaara u Konferencijskoj ligi u martu ove godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je od 2021. godine na klupi Lazija, a prethodno je radio kao trener u Juventusu, Napoliju, Chelseaju i Empoliju, te je radio kao trener mnogo manje poznatih timova.

Nedavno je kazao da bi volio karijeru završiti na klupi rimskog kluba. Jasno je kako mu je lijepo u Laziju, a to sigurno cijene i navijači. Ugovor sa Rimljani ima do 2025. godine, a da li će biti produžen, ostaje da se vidi vrlo skoro.

Top Komentari

Fino alla Fine
Jeste vi pogledali tebelu od prošle godine?!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi