Dvojica u finalu Lige prvaka, treći je onaj što je djevojkama lagao da su ga uništile povrede

Nije bio dovoljno talentovan

Dvojica u finalu Lige prvaka, treći je onaj što je djevojkama lagao da su ga uništile povrede

E. Škorić
Teme:

Iako su na fotografiji dječaci prepuni ambicija, danas su dvojica nogometne zvijezde i učesnici finala Lige prvaka. Trećem ostaje fotografija za uspomenu.

Na fotografiji su Mason Mount i Christian Pulišić, dvije danas velike nogometne zvijezde, nogometaši Chelseaja koji su izbacili Real Madrid u polufinalu Lige prvaka i koji će se u Istanbulu boriti za trofej Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

I Mount i Pulišić imaju važne uloge u londonskom klubu, mada naročito Englez koji je ujedno bio i junak Plavaca u revanšu protiv Real Madrida, postigavši gol za 2:0 u finišu utakmice.

Treći na fotografiji je Tom Carlton. Jasno nam je da za njega nikada niste čuli. Bio je četiri godine u Chelseajevoj akademiji, zajedno sa Mountom i Pulišićem, gdje je i nastala ova fotografija. S 10 godina maštao je o prvom timu Chelseaja, velikim transferima, turnirima i dresu engleske reprezentacije...

No, sada se 21-godišnjak divi svojim bivšim saigračima dok ih posmatra na TV-u u najvećim utakmicama sezone, dok on igra za Herne Bay.

Oglasi

"Teško je, da budem iskren. Nije to zbog ljubomore ili nečeg sličnog - njima čast što su stigli tako daleko - ali to sam mogao biti ja i zato je to tako teško gledati", priznao je.

Fotografija Toma kako stoji s rukom oko Pulisica i Mounta podijeljena je na društvenim mrežama prošle sedmice.

"Probudio sam se tog jutra nakon što je fotka objavljena i moj je telefon imao oko 500 poruka. Bio sam prilično šokiran. Nisam se ni sjetio da je Pulišić u to vrijeme bio u Chelseaju dok nisam vidio sliku. Očito je tamo bio na probi i tada očito nije dobio potpis", kazao je Tom.

Devet godina kasnije Amerikanac je za 58 miliona funti u Chelsea doveden iz Borussije Dortmund. Osim njih dvojice, Tom je u Akademiji Chelseaja imao priliku da igra i proed Declana Ricea. Obojica su s 14 godina otišli iz Chelseaja, a kasnije su obojica bili članovi drugog kluba iz Londona, West Hama.

Tom kaže da je bio shrvan nakon napuštanja Chelseaja, ali da je njegov otac nedugo nakon toga primio pozive klubova poput Fulhama, West Hama, Birminghama, WBA... Odabrali su West Ham, ali je veznjak sa 16 godina morao da ode i iz tog kluba.

"Bilo mi je teže to podnijeti jer sam život odbacio samo zbog nogometa. Nisam vidio prijatelje, nikoga. Nakon toga sam razmišljao da je suludo da sam sve ostavio zbog nogometa, a opet sam otpušten".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Unatoč tome što je kasnije potpisao profesionalni ugovor s Colchesterom, Tom se 2017. preselio u Herne Bay kako bi poluprofesionalno igrao za klub u osmom rangu engleskog nogometa. Nadu ni danas ne gubi.

“Moja djevojka mi je rekla da ne mogu prestati jer još uvijek mogu uspjeti - još uvijek imam šanse. Sve dok sam u nekoj dobi da mogu da igram, vjerovat ću u sebe", poručio je.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Uuvati se ti nekog zanata, okani se fudbala
3 5
Zgembic
Covjek je sam sebi najveci dusmanin.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi