Kako izgleda kada Abramovič daje premije? Bolje ne pitajte...

Motivacije neće nedostajati

Kako izgleda kada Abramovič daje premije? Bolje ne pitajte...

E. Škorić

Chelsea će imati priliku da se bori za trofej Lige prvaka nakon što je u polufinalu eliminisao Real Madrid.

Dolaskom Thomasa Tuchela Chelsea je postao izuzetno snažan tim, a potvrdio je to tako što je u dva meča nadigrao Real i protiv Manchester Cityja će 29. maja u Istanbulu igrati veliko finale Lige prvaka.

Prije toga, igrat će s Leicesterom 15. maja finale FA kupa, a ako osvoje oba trofeja, vlasnik kluba Roman Abramovič spremio im je velike premije ili bonuse.

Naime, u slučaju da osvoje oba trofeja igrači će da podijele bonus od 11 miliona funti. Eliminacijom Reala već su zaradili pet miliona funti, a dodatnih pet zaradili bi pobjedom nad Cityjem. Milion funti imaju u slučaju pobjede nad Leicesterom i osvajanjem FA kupa.

Bonus se ravnopravno dijeli, no kod igrača Cityja je situacija drugačija. Kevin de Bruyne bi sam dobio milion ukoliko City osvoji Ligu prvaka, a njegovi saigrači ipak manje. To su cifre koje ih sljeduju na osnovu bonusa iz ugovora.

Međutim, na Etihadu su spremni i da igračima daju ukupno 15 miliona funti posebnog bonusa u slučaju osvajanja Lige prvaka.

Uostalom, šta je to za bogate vlasnike engleskih timova? Još ako se zna da će od UEFA-e i TV prava pobjednik zaraditi 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Stoga ćemo krajem mjeseca uživati u velikom spektaklu, a igrači će imati posebne motive da osvoje trofej za koji ionako svi žive.

U međuvremenu, City je na pragu osvajanja nove titule u Premiershipu, a nedavno je osvojio Liga kup nakon pobjede nad Tottenhamom. U svakom slučaju, nezaboravna sezona i za Pepa Guardiolu i City i za Tuchela i njegov Chelsea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Haroni
Prije se igralo za navijače, a danas.....
3 0
Navijaci su sporedne budale na svijetu, znam davno nekada sam procitao jedan stari clanak, koji kaze, kad se je nogmet rodio ili postao, "Sirotinja je igrala nogmet, a bogati navijali," ali vrijemena su se promijenila, sad bogati igraju nogomet, a sirotinja navija, sto je zaista zalosno i cudno, samo jedino u BH premijer ligi kada rezultat nije zadovoljovajuci, navijaci postrojavaju fudbalere i drze im predavanje poslije utakmice, ne mislim da je u ostalim evropskim ligama tako.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi