Istanbulska luda noć i novi šok za navijače Uniteda
FOTO: EPA

Liga prvaka

Istanbulska luda noć i novi šok za navijače Uniteda

Haris Zilić

Spektakularno je počela noć u Ligi prvaka. Na dva meča od 18:45 vidjeli smo čak 11 golova. Poslasticu i utakmicu sezone odigrali su u grupi A Galatasaray i Manchester United, meč koji je bio bitan za oba tima u borbi za plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Nakon velikog broja prilika i preokreta, na kraju duela u Istanbulu konačan rezultat 3:3.

United sjajno otvara meč i imali su vodstvo 0:2 na samom startu utakmice. Garnacho na asistenciju Brune Fernandesa u 11. minuti pogađa za 0:1, a Shaw u 18. minuti asistira Bruni Fernandesu koji sjajno pogađa za 0:2.

Domaći se u susret vraćaju u 29. minuti kada Zyech smanjuje na 1:2 i to je bio rezultat prvog poluvremena u Istanbulu.

U nastavku ludnica. Gosti dolaze do 1:3 u 55. minuti golom McTominaya, ali Galata se nije predavala nošena svojim navijačima i paklenom atmosferom.

Oglasi

U 62. minuti Zyech postiže drugi pogodak i smanjuje na 2:3, a u 71. minuti Akturkoglu koristi sjajnu akciju domaćeg tima i golčinom poravnana rezultat na 3:3 što je bio i konačan rezultat utakmice.

U drugom meču petog kola grupe A večeras se sastaju u Bayern Minhen i Kopenhagen, a trenutno je jedino poznato da je Bayern siguran u nokaut fazi.

Sevilla prokockala možda i nokaut fazu

U grupi B Sevilla je na svom stadionu dočekala PSV Eindhoven i pobjeda im je bila nepohodna da ostanu u utrci za nokaut fazu prije posljednjeg kola.

Na kraju tim iz Andaluzije je prokockao dva gola prednosti i sada su u nezavidnoj poziciji.

Opis nije dostupan.
FOTO - EPA: Akcija sa duela Seville i PSV Eindhovena

Sevilla je povela 1:0 u 24. minuti golom Ramosa, a na 2:0 povisio je En Nesyri u 47. minuti susreta. Saibari u 68. minuti smanjuje na 2:1, a prethodno je Ocampos minut ranije dobio crveni karton pa je španska ekipa susret završila s igračem manje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Električari iz Eindhovena se vraćaju potpuno u meč u 82. minuti autogolom Gudelja za 2:2 da bi Pepi u trećoj minuti sudijske andoknade vremena kreirao potpuni preokret i trijumf PSV-a 2:3.

U ovoj grupi večeras se sastaju Arsenali Lens i do kraja će biti dosta uzbuđenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Čist penal nije sviran galati, nek' su ovi cigani zadnji.
1 0
Mel_Glupson
Nek se jave sami oni sa kockastim glavama sto su posle evertona najavljivali trofeje ..ako se ne jave posrat cu im se u kockaste kačkete...gdje je onaj ade,ado ****o mlado ..i ostali nek se prijave pa da krenemo lagano da raztabirimo sta se ima rastabiriti
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi