Završeno ludilo u grupi G, Vukovi najveći gubitnici
FOTO: EPA

Liga prvaka

Završeno ludilo u grupi G, Vukovi najveći gubitnici

H. Zilić

Odmah nakon žrijeba Lige prvaka, dalo se naslutiti da će grupa G biti najneizvjesnija obzirom da su kuglice spojile ekipe izjednačene kvalitete.

I tako je bilo, nije se znao rasplet do posljednjeg kola, a nakon večerašnjih mečeva šestog kola najveći gubitnik je ekipa Wolfsburga koja je ostala bez evropskog proljeća.

Wolfsburg je na svom terenu poražen od Lillea sa 1:3, tako je francuska ekipa završila kao lider grupe i ide zajedno u osminu finala sa Salzburgom koji je večeras sa 1:0 savladao Sevillu i tim iz Andaluzije poslao u Evropa ligu.

U grupi F duel Manchester Uniteda i Young Boysa završen je 1:1. Prije posljednjeg kola bilo je poznato da United ide u osminu finala Lige prvaka, dok je duel Atalante i Villareala odgođen zbog snijega, pa ćemo konačan rasplet u ovoj grupi sačekati do sutra.

Salzburg - Sevilla 1:0 (Okafor 50')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Wolfsburg - Lille 1:3 (Steffen 89'/Yilmaz 11', David 72', Gomes 78')

Manchester United - Young Boys 1:1 (Greenwood 9'/Rieder 42')

Top Komentari

Sars33
Dobar potez Rangnicka, dao priliku ovim mladim
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi