Džeko i društvo poraženi u Madridu, festival golova u grupi C
FOTO: EPA

Liga prvaka - 6. kolo

Džeko i društvo poraženi u Madridu, festival golova u grupi C

Haris Zilić

Okončano je takmičenje i u grupama C i D u okviru Lige prvake.

I prije posljednjeg gola sve je bilo poznato tako da večerašnji mečevi nisu imali toliku rezultatsku važnost.

U grupi C, Ajax je trijumfom od 4:2 protiv Sportinga na nevjerovatan način završio grupnu fazu sa maksimalnih 18 bodova i gol razlikom 20:6 i izborio plasman u nokaut faze. Iz ove grupe dalje ide Sporting sa devet bodova. Isti broj bodova osvojila je i Borussija Dortmund, ali Milioneri zbog slabijeg međusobnog duela idu u Evropa ligu, dok je Besiktas takmičenje završio bez bodova. U večerašnjem duelu Borussija je deklasirala Besiktas sa 5:0 u čijim redovima nije bilo našeg Miralema Pjanića zbog povrede.

U grupi D klasik su odigrali Real Madrid i Inter, a Kraljevi su slavil sa 2:0. U gostujućoj ekipi Edin Džeko je bio u startnoj postavi i teren napustio u 60. minuti kada je umjesto njega u igru ušao Alexis Sanchez. U istoj grupi Shakthar i Sheriff su remizirali 1:1, Stjepan Radeljić je kod moldavske ekipe bio na klupi za rezervne fudbalere. Iz ove grupe Real i Inter idu u nokaut fazu, Sheriff u Evropa ligu, a evropska sezona zavrešna je za Shakthar.

Borussija Dortmund - Besiktas 5:0 (Malen 29', Rejus 45+2', 53', Haaland 68', 81')

Ajax - Sporting 4:2 (Haller 8', Antony 42', Neres 58', Berghuis 62'/Santos 22', Tabata 78')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid - Inter 2:0 (Kroos 17', Asensio 79')

Shakthar - Sheriff 1:1 (Fernando 42'/ Nikolov 90+3')

Top Komentari

user1614932756
Ma real lakrdija od tima iduci jaci protivnik papa ispadaju
3 15
Klicko
Ako nije penal jes crveni hahaha.UEFADRID,VARDRID,PENAL MADRID
5 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi