Bio u automobilu kada je poginula njegova majka: "Nekad je tražim na tribinama, ali je nema"

Cancelo pričao o tragediji koju je doživio

Bio u automobilu kada je poginula njegova majka: "Nekad je tražim na tribinama, ali je nema"

Endin Čaušević

Joao Cancelo je na početku karijere doživio veliku tragediju o kojoj mu je i danas jako teško govoriti.

Portugalac ne daje često intervjue, ali ovaj put odlučio je da govori za zvaničnu stranicu Manchester Uniteda. Cancelo ove sezone igra odlično, ali navijačima nije bilo jasno zašto se skoro nikada ne pojavljuje pred kamerama.

Cancelo ne voli da priča o svom privatnom životu jer je na početku karijere doživio tragediju od koje se još uvijek nije oporavio.

Naime, kada je imao 18 godina njegova mama Filomena poginula je u saobraćajnoj nesreći, a to je žestoko udrmalo porodicu Cancelo. Ona je tada njihovog oca odvezla na aerodrom u Lisabonu, a on i brat su bili u automobilu kada je došlo do nesreće u kojoj su izgubili majku.

Cancelo je tada igrao za B tim Benfice i tek je trebao da se dokaže na terenu. Pogibija njegove majke ga je udrmala do temelja zbog čega je tek godinu dana kasnije upisao profesionalni debi za Benficu.

On rijetko priča o pogibiji njegove majke Filomene, ali je ovaj put odlučio da otvori dušu i kaže sve ono što nije ranijih godina.

Oglasi

"Kada sam izgubio majku osjećao sam da sam na samom dnu. Osjećao sam se tada kao robot koji radi svoj posao, onda odem kući i nigdje ne izlazim i tako su mi prolazili dani. Kada sam izgubio majku nisam uživao u fudbalu i igrao sam jer moram. To je bio baš težak period za mene", rekao je Cancelo i nastavio.

"Iz Benfice su me stalno zvali da vide kako sam jer su oni vjerovali uvijek u moj potencijal. Otac je pustio da se sve to malo smiri i tek onda je razgovarao sa mnom. Rekao mi je da me on i moj brat trebaju i da moram imati snage da nastavim s fudbalom. On je tada morao ostati s nama dvojicom i nije se vratio na posao u Švicarsku. Znao sam da moram da se vratim što bolje mogu i iskoristim ono što mi fudbal nudi".

"Odlučio sam da ponovo igram i na početku nije bilo jako. Nisam imao želje ni snage za to, ali taj razgovor s ocem je sve promijenio. Ljubav prema fudbalu se vratila i počeo sam se ponovo i smijati. To je život. Bez obzira kakve gubitke imamo mi moramo da nastavimo".

"Volio bih da razgovaram sa majkom i kažem joj kako nam nedostaje i da vidi da sam postigao nešto u svom životu. Ona mi uvijek nedostaje i to se neće promijeniti. Kada sam u Portugalu uvijek joj odem na grob jer osjećam to kao obavezu svaki put. Iako fizički nije tu osjećam se dobro i olakšam svoju dušu, riješim se loše energije i to mi pomogne".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ona je bila veliki dio i mog odrastanja kroz fudbal. Dolazila je na moje utakmice i gledala me. I sada ponekad na Etihadu imam osjećaj kao da je ona tu i gleda me. Pred svaki meč gledam u tribine i tražim je, ali ona nije tu. Samo ja i moj brat znamo šta smo sve prošli kada je ona poginula. Nije bila bolesna ili slično, to je bila saobraćajna nesreća. Moj brat i ja smo bili u automobilu i sve to smo gledali".

Cancelo je napustio Benficu na ljeto 2014. godine i prešao je u Valenciju. Nakon toga igrao je za Inter i Juventus, a na ljeto 2019. godine potpisao je za Manchester City za 65 miliona eura i to je bio odličan potez u njegovoj karijeri.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Cancelo je trenutno, znaci danas prosle i predprosle sedmice, najbolji igrac na svijetu sto se mene tice
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi