Barcelona povela pa stala - Sve će se odlučivati u revanšu u Kataloniji
Remi Napolija i Barcelone 1:1.

Napoli se spasio poraza

Barcelona povela pa stala - Sve će se odlučivati u revanšu u Kataloniji

E. Ganibegović

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka večeras su se na Diego Armando Maradona stadionu u Napolju sastali domaći Napoli i Barcelona. Krajnji rezultat glasio je 1:1, pa će se sve odlučivati u revanšu.

Prvo uzbuđenje u četvrtoj minuti. Lamine Yamal je primio jedan dobar pas, šutirao s ivice kaznenog prostora, ali pored gola.

Isti igraču devetoj minuti ima novu šansu. Šutirao je malo izvan kaznenog prostora, ponovo neprecizno.

Robert Lewandowski je imao veliku priliku u 14. minuti. Poljak je dočekao lijep ubačaj u kaznenom prostoru, ali šutira pored gola.

Alex Meret Lewandowskog zaustavlja u sitauciji jedan na jedan u 22. minuti, da bi minus kasnije Meret zaustavio i odličan udarac Gundogana.

Nakon sat vremena igre Barcelone je povela. Pedri je poslao sjajnu loptu koju prima Lewandowski i zabija za 0:1.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1760413921205485598[/twitter]

Šest minuta kasnije šansa i za Pedrija. Pucao je iz voleja, ali Meret brani njegov udarac.

Anguissa u 75. minuti šalje sjajan pas za Osimhena koji izbija jedan na jedan s Ter Stegenom i pogađa za konačan rezultat utakmice.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1760417579812995350[/twitter]

Dojam je da je Barcelona bila bolja u ovoj utakmici, no i dalje sve ostaje otvoreno. Sve će se, dakle, odlučivati u revanšu koji će se igrati 12. marta u Barceloni.

Oglasi

Osmina finala Lige prvaka, prva utakmica:

Napoli - Barcelona 1:1 (Osimhen 75'; Lewandowski 60')

Napoli (4-3-3) - Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera; Anguissa, Lobotka, Cajuste; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.

Na klupi:: Contini, Gollini, Natan, Mario Rui, Traorè, Simeone, Lindstrom, Mazzocchi, Ostigard, Raspadori. Trener: Francesco Calzona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona (4-3-3) - Ter Stegen, Koundé, Araujo, Martinez, Joao Cancelo; de Jong, Christensen, Gundogan; Yamal, Lewandowski, Pedri.

Na klupi: Inaki Pena, Astralaga, Raphinha, Joao Felix, Oriol Romeu, Roque, Sergo Roberto, Casado, Lopez, Cubarsi, Guiu, Fort. Allenatore: Xavi Hernandez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Bolje je časno odigrati neriješeno nego pobjeđivati i osvajati trofeje uz pomoć sudaca kao Real.
3 0
Alme1921
Smrdalona
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi