Deco se obratio uživo prije meča Napoli - Barcelona: "Xavi? Tužan sam"
Deco govorio pred meč Napoli - Barcelona.

Sportski direktor Blaugrane

Deco se obratio uživo prije meča Napoli - Barcelona: "Xavi? Tužan sam"

E. Ganibegović

Sportski direktor Barcelone, Portugalac Deco, govorio je pred utakmicu osmine finala Lige prvaka između Napolija i Barcelone.

Večeras je u 21 sat počela utakmica Napoli - Barcelona. Radi se o prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Italijanski tim je domćin na Diego Armando Maradona stadionu, a prije same utakmcie je za Sky govorio Deco, sportski direktor Barcelone.

Žao mu Xavija, Napoli smatra vrhunskim timom

Prvo je govorio o Xaviju. Žao mu je što će legendarni fudbaler Barcelone, a sada trener, na kraju sezone napustiti tim.

"Tužan sam što će Xavi otići, on je bio dio projekta. To je bila njegova lična odluka. Bitno je da je ekipa reagirala i ide dobro", rekao je, pa nastavio o Napoliju koji je promijenio trenera:

Oglasi

"Napoli ne prolazi kroz najbolje trenutke, ali ima visok nivo. Kod igrača promjena trenera uvijek proizvede šok:"

Dotakao se zatim Laminea Yamala koji kreće od prve minute iako ima 17 godina:

"On ima kvalitete briljantnih igrača, mentalne sposobnosti koje mogu napraviti razliku. Ali morate biti oprezni, kada postoji takav igrač, na njega se mora dobro paziti."

Rekao je još riječ-dvije o legendi Napolija, Diegu Maradoni, po kojem je i stadion dobio ime:

"Maradona je bio najveći u historiji Napolija, dok sam odrastao bio je jedan od mojih uzora i prekrasno je igrati na ovom stadionu."

Oglasi

Napoli - Barcelona, početne postave

Napoli (4-3-3) - Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera; Anguissa, Lobotka, Cajuste; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.

Na klupi:: Contini, Gollini, Natan, Mario Rui, Traorè, Simeone, Lindstrom, Mazzocchi, Ostigard, Raspadori. Trener: Francesco Calzona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona (4-3-3) - Ter Stegen, Koundé, Araujo, Martinez, Joao Cancelo; de Jong, Christensen, Gundogan; Yamal, Lewandowski, Pedri.

Na klupi: Inaki Pena, Astralaga, Raphinha, Joao Felix, Oriol Romeu, Roque, Sergo Roberto, Casado, Lopez, Cubarsi, Guiu, Fort. Allenatore: Xavi Hernandez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi