Vraća se Liga prvaka: Na terenu najveći ikad i prvak, a bit će ispisana i historija bh. fudbala
Večeras se s prve dvije utakmice osmine finala nastavlja Liga prvaka.

Osmina finala

Vraća se Liga prvaka: Na terenu najveći ikad i prvak, a bit će ispisana i historija bh. fudbala

E. Ganibegović

Večeras se s prve dvije utakmice osmine finala nastavlja Liga prvaka. Na teren će odmah najveći ikad u ovom takmičenju, Real Madrid, ali i aktuelni prvak, Manchester City.

Obje utakmice igraju se od 21 sat. Prvo spomenimo utakmicu koja će se igrati u Njemačkoj između RB Leipziga i Real Madrida.

Najtrofejniji klub i i najveći ikad u ovom takmičenju Real Madrid, svakako je favorit na teškom gostovanju. Biti će lišen usluga Judea Bellinghama koji se povrijedio na utakmici protiv Girone prije nekoliko dana.

Inače, autobus Real Madrida je sinoć učestvovao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Na svu sreću, ništa nije bilo tako ozbiljno i niko nije zadobio nikakve povrede.

Treba još naglasiti da će na ovoj utakmici biti ispisana historija bh. fudbala. Biti će to prvi put da utakmicu nokaut faze Lige prvaka sude bh. sudije.

Oglasi

Jasno, na centru će biti najbolji bh. sudija, Irfan Peljto. Pomagat će mu kao i uvijek njegova dva vjerna pomoćnika, Davor Beljo i Senad Ibrišimbegović.

Copenhagen - Manchester City

Druga utakmica igra se u Danskoj. Copenhagen, koji je iznenađujuće prošao dalje u konkurenciji Bayerna, Galate i Manchester Uniteda, ugostiti će prvaka Evrope.

Građani dolaze u punom sastavu, dok kod domaćih neće igrati Boilesen, Khodholava, Lerager i Sander, dok je pod upiznikom i Meling.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I bez navedenih odustava kod domaćina jasno je da je City favorit na Parkenu, ali i generalno za prola dalje. Dojam je da je ovo najmanje neizvjestan dvomeč, no sačekajmo.

Obje utakmice počinju od 21 sat, a program se nastavlja sutra utakmicama Lazio - Bayern i Real Sociedad - PSG.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi