Rodri surovo iskren po pitanju Zlatne lopte, nakon ovoga mu je ne bi dali sve i da je zasluži

Španac bez dlake na jeziku

Rodri surovo iskren po pitanju Zlatne lopte, nakon ovoga mu je ne bi dali sve i da je zasluži

Edmir Škorić

Izbor osvajača Zlatne lopte uvijek sa sobom povlači dosta kontroverzi, a ovaj put o toj nagradi je negativan stav imao i veznjak Manchester Cityja Rodri.

Rodri nije bio među prva tri kandidata za osvajača Zlatne lopte iako je imao fantastičnu sezonu u kojoj je briljirao u veznom redu Cityja, kome je pomogao da osvoji Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup.

Lionel Messi je u oktobru prošle godine osvojio rekordnu osmu Zlatnu loptu, a iza njega su bili Rodrijev saigrač Erling Haaland i Kylian Mbappe iz PSG-a.

Rodri, koji je završio na petom mjestu iza svog timskog kolege Kevina De Bruynea, doveo je u pitanje valjanost nagrade, rekavši da se temelji samo na marketingu.

“Nisam iznenađen, to je normalno. Dobro razumijem kako stvari funkcionišu u tim pojedinačnim nagradama. Temelje se na marketingu, novcu i oglašavanju. I prije je bilo veznjaka koji su također bili Španci i nisu dobili ono što su zaslužili. Razumijete li šta govorim? Na kraju, u fudbalu mi je bitno ono što sam kolektivno postigao”, rekao je Rodri.

Oglasi

Očigledno je mislio na Andresa Iniestu i Xavija, koji su briljirali godinama u Barceloni, ali nisu osvojili Zlatnu loptu, baš kao naprimjer Xabi Alonso.

Kako je rekao španski veznjak, osvajanje trofeja važnije je od osvajanja individualne nagrade, iako naravno svi maštaju da jednog dana budu izabrani za najboljeg na svijetu.

Rodri i City imaju još jednu sjajnu sezonu. I dalje se bore za naslov u Premier ligi, a sutra će igrati protiv Kopenhagena u Danskoj prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Kod posljednjeg izbora za Zlatnu loptu bilo je dosta kritikovanja jer su mnogi bili uvjereni da je nagrada trebala otići u ruke Haalanda. I sam Messi je bio svjestan da je lako mogao da ostane bez osme titule.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kako sam ja ovaj put pobijedio mogao je vrlo lako i Erling Haaland. Ili Kylian Mbappe. Oni su fantastični sportisti. Pogotovo moram naglasiti sve što je napravio Erling Haaland. Osvojio je Premier ligu i Ligu prvaka te bio najbolji strijelac gdje god je nastupao”, zaključio je Messi.

Messi je trenutno u Inter Miamiju i gotovo je izvjesno da će ostati na osam naslova, a Cristiano Ronaldo na pet, budući da je Portugalac otišao u Saudijsku Arabiju i obojica, unatoč tome što su i dalje veliki majstori, ipak ulaze u sami finiš impresivnih karijera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi