Fudbalski spektakl u Norveškoj, uspavanka u Izraelu
FOTO: EPA

Play-off Lige prvaka, utakmice

Fudbalski spektakl u Norveškoj, uspavanka u Izraelu

Haris Zilić

Odigrane su preostale tri utakmice play-offa Lige prvaka koje garantuju uzbudljive revanš mečeve naredne sedmice, tako da ništa još nije gotovo.

Poslastica večeri odigrana je u Norveškoj gdje je šampion Norveške ekipa Moldea ugostila prvaka Turske tim Galatsaraya.

Gledatelji su vidjeli pet golova, a utakmica je okončana rezultatom 2:3.

Poveo je Molde u osmoj minuti golom Ellingsean, a nakon toga preokret Galate. U 25. minuti Oliveira pogađa 1:1, a za vodstvo Galate od 1:2 pogađa Icardi na asistenciju Akguna u 29. minuti.

U 43. minuti nakon VAR-a poništen je pogodak Akguna tako da su domaćini sa jednim golom minusa otišli na odmor.

U nastavku bolja igra Moldea i to dolazi na naplatu u 56. minuti, Kndtzon je asistirao, a Haugen pogodio za 2:2.

Oglasi

Kada se činilo da će utakmica završiti 2:2 u posljendjim sekundama hladan tuš za domaće. Icardi je upisao asistenciju, a Midtsjo pogodio za 2:3 i vrijedan trijumf Galatasaraya pred revanš u Istanbulu.

U preostala dva duela večerašnjeg programa više je bila uspavanka nego nekA fudbalska predstava za oči.

Braga je u svom "kamenolomu" sa 2:1 savladala Panathinaikos, ali pozanavjući navijače Panate, atmosferu kakva vlada u Atini, daleko je to od gotovog, sigurno se Zeleni neće predati u revanšu naredne sedmice na domaćem terenu.

Golove za Bragu večeras su postigli Ruiz u 51. i Djalo u 73. minuti mela. Kod oba gola asistent je bio Horta. Za goste vrijedan gol dao je Mancini u petoj minuti sudijske nadoknade.

Oglasi

Totalna uspavanka je viđena u Izraelu, gdje je duel Maccabi Haife i Young Boysa okončan rezultatom 0:0, što ostavlja dosta otvorenih pitanja pred revanš u Bernu naredne sedmice.

Liga prvaka, play-off, prve utakmice:

Molde -Galatasaray 2:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Braga - Panathinaikos 2:1

Maccabi Haifa - Young Boys 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi