Košmarna noć za Peteva na Kosovu, trijumf Olimpije, minimalac Rakowa
FOTO: EPA

Prvo pretkolo Lige prvaka

Košmarna noć za Peteva na Kosovu, trijumf Olimpije, minimalac Rakowa

Haris Zilić

Završene su prve utakmice prvog pretkola Lige prvaka. Nije prošlo bez uzbuđenja, ali i bez iznenađenje što garantuje uzbudljive revanš mečeve.

Iznenađenje večeri vidjeli smo na Kosovu. Prvak Kosova Balkani savladao je favorizovani bugarski Ludogorets kojeg sa klupe predvodi bivši selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev.

Balkani je slavio rezultatom 2:0, a golove su zabili Korenica u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena i Zyba u 55. minuti.

Prvak Farskih ostrva Klaksvik priredio je također iznenađenje i neporažen okončao duel protiv favorizovanog mađarskog Ferencvarosa. Konačan rezultat je glasio 0:0.

U Albaniji je Partizani dočekao bjeloruski BATE i susret je zzavršen rezultatom 1:1.

Oglasi

Sjajan rezultat pred revanš napravio je prvak Islanda Breidablik koji je u stigao iz preliminarne runde, a večeras su kao gosti bili bolji od irskog Shamrocka sa 0:1.

Nemile scene su obilježile duel na Malti između Hmaruna i Maccabia. Sredinom prvog poluvremena utakmica je prekinuta zbog divljanja gostujućih navijača, a zatim je nastavljena nakon dužeg prekida. Maccabi je slavio sa 0:4 i možemo reći otvorio vrata drugog pretkola.

Poljski Rakow se mučio protiv estonske Flore, ali na kraju slavio sa minimalnih 1:0.

Olimpija je igrala odlično protiv latvijske Valmerie. Tim iz Ljubljane je imao 2:0 i dobru situaciju, ali gosti su u finišu smanjili na 2:1 što je bio konačan rezultat utakmice i tako vratili veću nadu pred revanš u Latviji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ranije danas, bh. prvak Zrinjski je u gostimas savladao armenski Urartu sa 0:1.

Qarabag je nakon preokreta na Gibraltaru slavio protiv Lincolna sa 1:2, dok je makeodnska Struga u gostima kod Žalgirisa remizirala 0:0.

Top Komentari

Arnel925
Ako ima Liga nacija za klubove tu ce Petevov tim da zablista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije