Poznata su još tri učesnika grupne faze Lige prvaka
FOTO: EPA

Revanš utakmice play-offa

Poznata su još tri učesnika grupne faze Lige prvaka

Haris Zilić

Završena su večeras tri revanš duela play-offa Lige prvaka nakon kojih smo dobili još tri učesnika grupne faze. Slavi se večeras u Turskoj, Portugalu i Švicarskoj.

Galatasaray je u prvoj utakmici u Norveškoj savladao Molde sa 3:2, a večeras u revanšu u Istanbulu potvrdili su plasman dalje trijumfom od 2:1.

Povela je Galata u sedmoj minut sa 1:0 golom Icardija iz penala, a gosti poravnavaju u 66. minuti, Hestad je pogodio za 1:1 na asistenciju Breivika.

Molde je mogao zakuhati totalno ovaj dvomeč u 81. minuti, ali Berishi je nakon VAR-a poništen pogodak zbog ofsajda.

Plasman Galate u grupnu fazu ovjerio je Angelino golom za konačnih 2:1 u trećoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Turski prvak je do grupne faze došao iz drugog pretkola, a redom su izbacivali Žalgiris, Olimpiju i pomenuti Molde.

Oglasi

Nakon remija u Izraelu 0:0, Young Boys je večeras u Bernu počistio Maccabi Haifu i izborio plasman u grupnu fazu.

Švicarska ekipa je slavila rezultatom 3:0, a golove su postigli Itten u 23. minuti, autogol Secka u 28. i Ugrinić je zatresao mrežu gostiju u 46. minuti utakmice.

Fudbalere portugalske Brage dočekao je pakao u Atini protiv Panathinaikosa, utakmica je odigrana u sjajnoj atmosferi pred 60.000 gledatelja koju su priredili domaći navijači.

Na kraju utakmice slavila je Braga 0:1 i potvrdila plasman u grupnu fazu. Heroj protugalskog tima bio je Bruma koji je postigao pogodak u 83. minuti na asistenciju Horte.

U srijedu se igraju preostali revanš dueli play-offa Lige prvaka nakon čega ćemo saznati sve učesnike grupne faze Lige prvaka, a u pomenutim utakmicama sastaju se:

AEK - Antwerp

Kopenhagen - Rakow

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSV Eindhoven - Rangers

Svi meče i sutrašnjeg programa počinju u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije