Svanuo je dan koji bi mogao uvesti tektonske promjene u fudbalu: Saudijci su spremni za razgovore
FOTO: EPA

Svanuo je dan koji bi mogao uvesti tektonske promjene u fudbalu: Saudijci su spremni za razgovore

H. Zilić

Od sezone 2024/2025 dolazi do velikih promjena u samom sistemu fudbalske Lige prvaka. Neće biti format kao ranije, a sada će učestvovati 36 tima, UEFA će sve detalje objasniti kroz narednih godinu dana.

Ono što je posebno izazvalo zanimanje javnosti jesu špekulacije o moguće učešću klubova iz Saduijske Arabije u UEFA Ligi prvaka.

Pojedini svjetski mediji danas donose vijest da je Premier liga Saudijske Arabije, kao i tamošnji savez otvoren za pregovore sa UEFA-om.

Prva runda razgovora trebala bi biti obavljena narednog mjeseca.

Prema ranijim špekulacijama u Ligu prvaka bi išao prvak Saudijske Arabije, a postoji mogućnost i da viceprvak Saudijske Arabije dobije mjesto u UEFA Ligi prvaka, da li kroz kvalifikacije ili direktno nije još definisano.

Oglasi

Jedna od ideja, tačnije možda i jedan od uslova Saudijaca će biti da se i domaćinstvo finalnog meča Lige prvaka u budućnosti dodijeli nekom od stadiona u Saudijskoj Arabiji.

Tamošnja liga je uložila velike novce i po vrijednosti su već ušli u TOP 10 svjetskih liga.

Mnoga poznata imena igraju za tamošnje klubove kao što su Ronaldo, Mane, Milinković-Savić, Benzema, Firmino...

Put Saudijske Aarabije otišla su i dva bh. reprezentativca riječ je o Ibrahimu Šehiću i Gojku Cimirotu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čini se da će Saudijci donijeti tektonske promjene u sam svjetski fudbal, a koliko će tu imati podršku navijača veliko je pitanje. Mnogi su mišljenja da će ubiti dušu fudbalske igre.

Ipak, novac je novac i on ne postavlja puno pitanja, danas je takvo vrijeme došlo.

Top Komentari

Amansio
Pitanjc tko će putovati donaudiske života ti.
0 0
Labile
Opet te pitam Ziliću, kako dan može uvesti tektonske promjene? Pozabavi se malo logikom i pismenošću.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije