Pogledajte majstoriju Luke Ivanušeca u drugom meču za Feyenoord

Bit će veliko pojačanje za ovaj tim

Pogledajte majstoriju Luke Ivanušeca u drugom meču za Feyenoord

Edmir Škorić

Nedavno je hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec potpisao za Feyenoord i bivši veznjak Dinama već je oduševio roterdamsku publiku.

Ivanušec je odigrao danas svoj drugi meč u dresu Feyenoorda i već stigao do prvijenca.

U 5. kolu Eredivisie protiv Heerenveena uspio je napraviti pomutnju po lijevom krilu, prošao trojicu čuvara, pa spektakularno pogodio u 12. minuti mrežu Nopperta.

Razigrani su bili i ostali igrači Feyenoroda, koji su već u 20. minuti vodili s 3:0. Na 2:0 povisio je Wieffer u 16. minuti, da bi Igor Paixao u 20. postigao gol za 3:0.

Uspio je Heerenveen u 25. minuti preko Olssona da smanji, no u nastavku Gimenez, Minteh i Lingr postižu po gol za visokih 6:1.

Oglasi

Ekipa iz Rotterdama je tako vezala treću pobjedu u Eredivisie i sa 11 bodova je makar privremeno na vrhu tabele. Već sutra se stvari mogu promijeniti nakon što svoje utakmice odigraju AZ, PSV i Twente, koji imaju po 9 bodova i čak dvije utakmice manje od Feyenoorda.

Luka Ivanušec bio je jedan od ključnih igrača Dinama posljednjih godina, a nedavno se u suzama oprostio od Maksimira.

Osim njega, Dinamo je napustio i golman Dominik Livaković, koji je potpisao za Fenerbahče, a u Ajax je otišao Josip Šutalo.

Feyenoord je Ivanušeca platio 8,5 miliona eura, s tim da će Modri imati i 10 posto zarade od narednog transfera, a mogu da dobiju i preko 10 mil. eura nakon što se uračunaju bonusi.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

On je četiri godine proveo u Dinamu. Odigrao je 173 utakmice, dao je 36 golova i upisao 19 asistencija. S Dinamom je četiri puta bio prvak Hrvatske, a uz to osvojio i Kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi