Meč za Real krenuo kao u noćnoj mori, a onda su pokazali silu; Dedić i Salzburg izbačeni!

Pobjede Kraljeva i Nerazura

Meč za Real krenuo kao u noćnoj mori, a onda su pokazali silu; Dedić i Salzburg izbačeni!

E. Ganibegović

Odigrane su i druge utakmice u 4. kolu Lige prvaka u grupama C i D. Real Madrid je s 3:0 bio bolji od Brage i plasirao se u osminu finala, dok je Inter s 0:1 slavio kod RB Salzburga.

Utakmica je za Real Madrid počela kao iz najgore noćne more. Kepa se povrijedio na zagrijavanju, Lunin ga je zamijenio, a onda penal za goste. Ipak, Ukrajinac je u šestoj minuti bio junak svog tima jer je skinuo penal Djikuu.

Igrala se 12. minuta kada je Brahim Diaz zatresao mreću gostiju, no njegov gol je poništen jer je sudija svirao faul. Međutim, 15 minuta kasnije Brahim Diaz postiže gol koji nije poništen. Rodrygo je asistirao, a ovaj pogodio.

Inače, u 20. minuti vidjeli smo još jednu diskutabilnu odluku. Vazquez je počistio Brumu u svom kaznenom prostoru, ali drugi penal Braga nije dobila.

Posao je Real Madrid vrlo sigurno završio u drugom poluvremenu. Za to su im bile potrebne tri minute, a junaci su bili Brazilci.

Oglasi

Prvo je Vinicius Junior pogodio u 58. minuti za 2:0, a tri minute kasnije asistirao je Rodrygu za konačan rezultat.

Real Madrid je tako osigurao osminu finala. Ima 12 bodova, Napoli ima sedam, Braga tri, a Union Berlin jedan bod nakon četiri kola.

Što se grupe D tiče, Inter je teškom mukom stigao do pobjede u Austriji kod RB Salzburga. Bilo je 0:1.

Iz prvog dijela vrijedi izdvojiti dvije šanse Intera. Međutim, nisu precizni bili prvo Bastoni, a onda ni Frattesi.

Sve je riješeno u 85. minuti. Bidstrup je igrao rukom, nije bilo dileme da li je penal, a s 11 metara pogađa Lautaro Martinez.

Oglasi

Amar Dedić je u domaćem timu odigrao svih 90 minuta. Kapiten u ovoj utakmici bio je Ulmer.

Real Sociedad i Inter nakon četiri kola imaju po 10 bodova i plasirali su se u osminu finala. Salzburg je treći s tri boda, dok Benfica nema bodova.

Liga prvaka, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa C:
Napoli - Union Berlin 1:1 (Politano 39'; Fofana 52')
Real Madrid - Braga 3:0(Diaz 27', Vinicius 58', Rodrygo 61')

Grupa D:
Real Sociedad - Benfica 3:1 (Merino 6', Oyarzabal 11', Barrenetxea 21'; Rafa Silva 49')
RB Salzburg - Inter 0:1 (Martinez 86' (P))

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Neko razbije Bragu sa kombinovanim sastavom, a neko sa sudijama ne moze nista Sahtaru. Dvije ideje fudbala toliko rqzlicite. Real igra za raju, zabavljaju se. Dok kriminalci koji potkupljuju sudije igraju samo jer mrze Real. Frustracija je postojati preko 100 godina a biti uvijek iza velikog Reala. Bas u svemu.
2 1
sick_boy
Malo jaci trening za Real... Braga sa igracem vise(vasquezom) nije mogla nista...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti