Šta se dešava u Vaduzu? Nerealan rezultat u meču Lihtenštajn - Portugal
Foto - UEFA

Niko to nije očekivao

Šta se dešava u Vaduzu? Nerealan rezultat u meču Lihtenštajn - Portugal

Midhat Šljivak

Lihtenštajn je u 9. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Vaduzu dočekao selekciju Portugala i rezultat je nakon prvih 45 minuta poprilično nerealan 0:0.

Reprezentacija Portugala izvela je izuzetno snažan tim u za njih nebitnoj utakmici protiv Lihtenštajna u Vaduzu. Međutim, golova nakon prvog poluvremena nema.

Naravno, Portugalci su potpuno dominarao terenom. Imali su 14 šuteva prema golu Lihtenštajna, od čega četiri u okvir gola.

Najopasnije udarce imao je Cristiano Ronaldo. Dva puta je zaprijetio u sudijskoj nadoknadi, no Buchel je zaustavio sve što je išlo prema golu.

Apsolutno niko nije očekivao da će Lihtenštajn imati 'nulu' na poluvremenu protiv moćnog Portugala koji je u dosadašnjem dijelu kvalifiakcija pregazio apsolutno sve.

Portugalci su do ovog meča ostvarili sve pobjede i zabili su nevjerovatnih 32 gola, odnosno četiri po utakmici, a primili su samo dva.

Roberto Martinez je u ovom duelu odabrao ove igrače:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sa, Cancelo, Silva, Tot, Diogo Jota, Neves, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Joao Felix, Cristiano Ronaldo, Ramos.

Za sada je ovaj moćni tim zaustavljen i vidjet ćemo šta će se dešavati u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi