Lijepe vijesti za NK Čelik: Prebolio koronu i priključio se treninzima prvog tima
Nurković će uz Žunu, Salčinovića i Mahmutovića biti glavna uzdanica Zeničana u narednoj sezoni Kantonalne lige ZDK

Nurković u narednoj sezoni u ulozi trenera i golmana kluba

Lijepe vijesti za NK Čelik: Prebolio koronu i priključio se treninzima prvog tima

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će otvoriti sezonu u Kantonalnoj ligi ZDK. Klub s Bilinog polja nalazi se na velikoj raskrsnici a mnogi su mišljenja da će klub u narednom periodu krenuti s normalnim funkcionisanjem i poslovanjem.

Prva ekipa Čelika svakodnevno trenira, te su jutros imali trening, kojeg je vodio Pavle Skočibušić, a imali su i malo iznenađenje.

Treningu se priključio i 34-godišnji Adis Nurković, koji je prebolio koronavirus, te se nakon 20-tak dana u izolaciji priključio treninzima.

Kazao nam je iskusni čuvar mreže i svoje iskustvo s Covidom-19

"Imao sam prvih par dana temperaturu i glavobolju, ali poslije je sve bilo uredu. Pridržavao sam se svega što su kazali ljekari, nisam nigdje izlazio iz stana i evo nakon 20-tak dana došao sam na trening. Moram se zahvaliti doktoru Adnanu Jupiću, inače našem klupskom doktoru, ali i čovjeku koji je u Kriznom štabu ZDK, kada je u pitanju ova pandemija. Bio je svakodnevno na usluzi i informisao se za moje stanje, tako da mu se još jednom zahvaljujem za sve", kazao je za SportSport.ba Adis Nurković.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Ranije smo već pisali da je Nurković odlučio karijeru završiti u Čeliku, a uporedo je i krenuo s dobivanjem B licence za trenera, tako da će ovaj 34-godišnji čuvar mreže u narednoj sezoni pored golmanske pozicije obavljati i poziciju trenera golmana.

Svakako da će ostanak Nurkovića, ali i Salčinovića, Mahmutovića i Žune biti veliki dobitak za klub, ali i ekipu u narednoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prvo stvorite jaki podmladak Celika i nemojte zuriti iz kantonalne lige u visi rang takmicenja, dakle stvorite jak podmladak Celika i rjesite finansijske probleme a zato vam treba minimum 3 godine, pa nakon 3 godine krenite iz kantonalne lige u visi rang takmicenja, ako budite zurili da sto prije i pod svaku cijenu dodjete nazad u BH premijer ligu, onda ce se nazalost ponoviti prica onog Celika, koji je bio uvijek zadnjih nekoliko goida u borbi za opstanak i u velikim finansijskim dugovima, do jakog i stabilnog nogometnog kluba ne dolazi se preko noci, zato treba vriemena.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi