Lille ostao u životu, Anthony Lopes tragičar u Lisabonu

Liga prvaka, 3. kolo grupne faze

Lille ostao u životu, Anthony Lopes tragičar u Lisabonu

Večeras je Lille na svom stadionu Pierre-Mauroy ugostio Valenciju u meču 3. kola Grupe H Lige prvaka. Na kraju je ovaj duel završen rezultatom 1:1.

Lille je bio bolji, nešto opasniji i u prvom poluvremenu, ali i na otvaranju drugog. Ipak, gol nije uspio postići.

Sa druge strane, Valencia iz prve prilika na utakmici stiže do vodstva. Odigrali su Šišmiši brz napad, da bi Gameiro uposlio Cheriysheva za 0:1 u 63. minuti.

Nakon primljenog gola Lille je krenuo u pravu ofanzivu. Šansi ispred gola Valencije je bilo, ali ne i lopte u mreži gostiju. Ipak, u petoj minuti sudijske nadoknade Ikone, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, sjajno postiže gol za konačnih 1:1.

Treba istaći da je Valencia od 84. minute igrala sa igračem manje jer je Diakhaby dobio dva brza žuta kartona.

Lille je sa ovim bodom ostao u igri barem za nokaut fazu Lige Evrope. Bio je to i prvi bod Lillea koji se nalazi na posljednjem mjestu u Grupi H. Valencia je treća sa četiri boda, dok Ajax na prvom i Chelsea na drugom mjestu imaju po šest bodova.

Večeras je u Lisabonu odigran i duel Grupe G između Benfice i Lyona.

Benfica do ovog meča nije imala nijedan bod, ali je večeras slavila sa 2:1.

Povela je Benfica u 4. minuti preko Silve, a minimalnim vodstvom domaćih se i otišlo na odmor.

Lyon je bio bolji rival u drugom poluvremenu, a do poravnanja je stigao u 70. minuti preko Depayja.

Imao je Lyon par prilika i za potpuni preokret, ali onda iskusni golman francuskog tima Anthony Lopes pravi veliku grešku i poklanja pobjedu domaćima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lopes je rukom želio dodati loptu svom saigraču, ali ju je u 86. minuti bacio direktno u noge Pizziju koji je sjajno reagovao i pogodio za konačnih 2:1.

Lyon je trenutno treći u Grupi G sa četiri boda, dok je Benfica četvrta sa tri. Prvoplasirani Leipzig ima šest bodova, a Zenit koji se nalazi na drugoj poziciji ima isti broj bodova kao i Lyon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi