"Linda me pita što se ne borimo za Scudetto, kao da ne zna da smo Atalanta"

Kapiten Gomez

"Linda me pita što se ne borimo za Scudetto, kao da ne zna da smo Atalanta"

Edmir Škorić

Kapiten Atalante Alejandro Gomez govorio je o sezoni u kojoj je njegov tim igrao čudesno.

Atalanta je peta na tabeli, no oduševila je nekim nevjerovatnim partijama ove sezone, dok je u Ligi prvaka izborila historijsko četvrtfinale, izbacivši Valenciju u osmini finala.

Tim Piera Gasperinija igra izuzetan, napadački nogomet i uglavnom za gol više. To se dopada navijačima iz Bergama, ali i neutralnoj publici širom svijeta. Atalanta je zaslužila puni respekt, a neki su toliko ambiciozni da vide ovaj tim kao prvaka Italije.

Takva je i Linda, supruga kapitena Gomeza.

"Linda mi uvijek govori da želi da osvojimo Scudetto i Ligu prvaka. Ona je vrlo ambiciozna i rekla mi je: 'Ne razumijem zašto se ne boriš za Scudetto', a ja joj odgovorim: 'Smiri se, mi smo Atalanta'", kazao je Gomez, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Gubili smo neke glupe bodove, mogli smo imati barem pet ili šest bodova više i bili bismo bliže Scudettu, ali ostalo je još 12 ili 13 utakmica. Ko zna, možda ne bi bilo toliko suludo razmišljati o Scudettu".

Atalanta je trenutno na 14 bodova iza Stare dame i ima tri boda manje od četvrtoplasirane Rome, a plasman u Ligi prvaka ipak je ove sezone prvi cilj tima iz Bergama.

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Škoriću zamolio bih te da u martu ne prepisuješ članke iz januara, ispadneš glup haos. 1. Atalanta nije peta već četvrta na tabeli 2. Od Rome nema 3 boda manje već ima 3 boda više i utakmicu manje 3. Ne zaostaje za Juventusom 14 bodova, već 15 i pri tome ima utakmicu manje
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi