Završen je najšokantniji transfer ove zime
FOTO: Twitter

Lingaard potpisao

Završen je najšokantniji transfer ove zime

Esmer Oštraković

Nakon što je od juna prošle godine bio bez kluba, Jesse Lingard je konačno potpisao ugovor, te je iznenadio sportsku javnost svojim odabirom.

Lingard je bivši igrač Manchester Uniteda i smatrao se nekada velikim talentom. Odigrao je 182 utakmice u engleskoj Premier ligi, a najevći trag ostavio je na Old Traffordu.

Posljednji klbu bio mu je Nottingham Forest, ali kada ga je u julu 2023. godine napustio mučio se sa pronalaskom nove sredine za nastavak svoje fudbalske karijere.

Trenirao je sa West Hamom i Al-Ettifaqom iz Saudijske Arabije, čak se jedno vrijeme nudio Barceloni, a sada je potpisao za novi klub.

"Jesse Lingard je upravo potpisao kao novi igrač FC Seoul. Dogovor je potvrđen, čeka se službeno predstavljanje.

Oglasi

Jučer su odrađeni medicinski pregledi, papirologija je sada sva potpisana i vrijeme je da Lingaard bude predstavljen kao novo pojačanje Seoula", potvrdio je Fabrizio Romano.

Tako će Lingaard u svojoj 31. godini prvi put igrati van Engleske a vjerujemo da nikada nije mogao sanjati da će potpisatu za klub kao što je Seoul.

Ofanzivni fudbaler je odigrao 32 meča za reprezentaciju Engleske i postigao je šest golova. Osvajao je Evropsku ligu s Unitedom, kao i FA kup te Liga kup Engleske, a bio je i prvak Engleske sa Unitedom za igrače do 21 godine.

U jednom trenutku, kada je bio bez kluba, Lingard je počeo da se opija, navodno je pao u depresiju i činilo se da bi to mogao biti kraj njegove karijere, ali se trgnuo i ponovo ćemo ga gledati na zelenim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi