Messi izašao na teren i zdravstvenom radniku objasnio zašto Argentinci ne žele da igraju

Nije im jasno kako ih ranije nisu upozorili

Messi izašao na teren i zdravstvenom radniku objasnio zašto Argentinci ne žele da igraju

Endin Čaušević

Brazil i Argentina večeras su u Recifeu trebali igrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali je utakmica prekinuta u petoj minuti.

Naime, nekoliko nepoznatih ljudi ušlo je u teren zbog čega je sudija morao da prekine meč, a ispostavilo se da je riječ o zdravstvenim radnicima koji su tražili da igrači Argentine koji su prekršili COVID protokol napuste teren.

Dva sata prije meča pojavila se informacija da su Emiliano Martinez, Giovanni Lo Celso, Cristiano Romero i Emiliano Buendia prekršili COVID protokol i da ne mogu igrati večeras.

Naime, oni nisu prijavili boravak u Engleskoj u prethodnih 14 dana iako igraju u Premiershipu jer bi zbog toga morali u obaveznu izolaciju.

Brazilske vlasti su im zabranile da igraju večeras i da napuste ovu zemlju, ali iz CONMEBOL-a su poručili da to ne važi i da Argentinci mogu da igraju.

Trojica od četvorice ovih igrača igrali su od prve minute, ali samo pet minuta kasnije nastao je haos. Zdravstveni radnici su prekinuli meč i tražili od njih da napuste teren, a ubrzo nakon toga cijeli tim Argentine je otišao u svlačionicu.

Oglasi

Međutim, Lionel Messi i selektor Scaloni su se vratili na teren kako bi pokušali shvatiti šta se dešava, ali čini se da rješenja i dalje nema.

Messi je iskoristio priliku da popriča s bivšim saigračem Danijem Alvesom, te je nakon toga ponovo napustio teren.

Opis nije dostupan.

Još uvijek nikome nije jasno da li će se meč nastaviti, a Brazilci se nalaze i dalje na terenu i čekaju rasplet situacije. Ono što je nevjerovatno jeste da se ovakav propust dešava u jednom takvom derbiju.

Messi je zdravstvenom radniku rekao da nikome u timu jasno otkud sad optužbe za kršenje protokola jer su u Brazilu već tri dana, te im niko ništa nije spomenuo oko toga i zbog toga odbijaju da se vrate na teren.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi