Očaj, nemoć, bezidejnost...: Scena koja najbolje pokazuje kroz šta Messi prolazi u Argentini

Prekid je bio na polovini Gaučosa

Očaj, nemoć, bezidejnost...: Scena koja najbolje pokazuje kroz šta Messi prolazi u Argentini

A. Čaušević

Reprezentacija Argentine je oduvijek bila slaba tačka Lionela Messija bez obzira što je sa 73 gola najbolji strijelac u historiji Gaučosa. 

Messi je s Barcelonom osvojio svako klupsko takmičenje u kojem je nastupio i ti više put, dok za reprezentativni fudbal vrijedi baš suprotno uz niz poraza u finalima.

Da neko takmičenje ne može osvojiti jedan fudbaler potvrđuje Messijeva situacija iz Argentine jer bez obzira što s pravom može ponijeti epitet najboljeg u historiji svojoj zemlji još nije donio trofej.

Legendarni as je igrao tri finala i upisao je dva poraza. Najbolniji je svakakako bio u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Gubio je i dva finalna susreta Copa Americe 2007. i 2016. godine.

U jednom trenutku se i oprostio od Gaučosa. Međutim, nedugo nakon toga je promijenio mišljenje i odlučio je da ponovo nosi dres nacionalnog tima. Trenutno učestvuje na Copa Americi.

Prva dva kola su donijela remi protiv Čilea i pobjedu protiv Urugvaja što su svakako pohvalni rezultati, međutim dojam je da je Messi na pojedine momente iznevjeren od saigrača, tačnije da nema s kim igrati.

Oglasi

Situacija iz susreta s Urugvajem gdje Messi na centru pokušava da izvede faul te očajno i bespomoćno traži od saigrača da mu priđu možda i najbolje opisuje kroz šta je prolazio proteklih godina.

[twitter]https://twitter.com/FutbolStan_/status/1406613787243843590[/twitter]

Pripremao se Messi da napravi pas, ali jednostavno nije imao kome dodati loptu. Čak je počeo i dozivati timske kolege da mu priđu. Na kraju se nekako snašao,.

Argentina je oduvijek imala klasne i vrhunske igrače, međutim kada igraju s Messijem u timu to nikako ne uspjevaju i da pokažu pa bi čarobnjak iz Rosarija reprezentativnu karijeru mogao završiti bez trofeja.

Inače, Gaučosi koji su bili dva puta prvaci svijeta skoro 30 godina čekaju na trofej s velikog takmičenja. Posljednji trofej osvojen je još 1993. godine, bila je to Copa America.

Top Komentari

JuventinoBK
Joooj mesiljubaca uhh sto mi je muka od vas. Pazi ti degena ade causevica sta napisa. Messijeva situacija iz Argentine jer bez obzira što s pravom može ponijeti epitet najboljeg u historiji svojoj zemlji još nije donio trofej. Koji kreten je ovaj mesi vidi ga samo gdje izvodi prekssaj. Pa ko ce mu tu biti blizi svi u napadu na svojim pozicijama osim lesija koji ovdje igra sesticu. Oh sto mi je drago sto nijednog jedinog trofeja nece uzet i samim tim ne može biti prvo bolji od maradone kamoli najbolji ikad!!!
2 13
realno_govoreci
Pridji neko i dodaj mi je nazad,u tome je problem novinarcicu,nije problem da nema kome da doda nego je problem sto on nakon sto izvede faul trazi da mu se odmah vrati lopta.Vidis da jedan od stopra sam stoji nikoga u blizini .
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi