Messijev otac obavio ključan poziv, stvari su se preko noći promijenile
Argentinac žudi za Katalonijom

Želi da se vrati kući

Messijev otac obavio ključan poziv, stvari su se preko noći promijenile

Edmir Škorić

Lionel Messi razmišlja o povratku na Camp Nou, a prema riječima novinara Gerarda Romera, njegov otac i predstavnik Jorge Messi je u kontaktu s Barcelonom.

Svima je poznato koliko je Messi blizak Barceloni, bez obzira što je ljetos iznenada prešao u PSG. Argentinski reprezentativac nema ništa protiv da se vrati u Kataloniju i navodno bi se to moglo veoma brzo dogoditi, možda već za 2-3 mjeseca.

Prva sezona Messija u PSG-u nije bila posebno dobra. Ne ide ga pretjerano na individualnoj razini, a ispadanje od Real Madrida u osmini finala Lige prvaka samo je pojačalo osjećaj očaja i nezadovoljstva kod njega, ali i njegovih saigrača.

Dosta je kritikovan, zviždali su mu navijači PSG-a tokom utakmice protiv Bordeauxa u nedjelju, a Argentinac nije navikao na takve stvari. Messi je zato spremniji nego ikad da se vrati u Barcelonu, koja mu je dala sve i koju je on uostalom zadužio.

Prema riječima španskog novinara, Messi traži "formulu" za povratak u Barcelonu, posebno sada kada ekipu vodi njegov nekadašnji saigrač i prijatelj Xavi. Messijev otac i menadžer Jorge prije nekoliko dana je kontaktirao Barcine čelnike kako bi se počelo razgovarati o mogućem transferu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinac je od 2004. do 2021. godine nastupao za prvi tim Katalonaca i igrajući za Barcu postao je jedan od najboljih svih vremena, dok ovaj 34-godišnjak u Parizu nije ni sjena igrača koji je nosio dres bivšeg kluba.

Za PSG je postigao samo dva gola na 18 ligaških utakmica, dok je u Ligi prvaka ostao na pet golova nakon sedam utakmica, ali to mu više ništa vrijedi jer je velikan francuskog i evropskog nogometa ispao već u osmini finala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604155860
Netreba on Barseloni samo bih unosio nemir u ekipu.
4 3
Benz
Ne odgovara mi klima kme kme.. navijaci su odvratni kme kme..ovde me ne vole kao u Barci kme kme.. pizda mala
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi