Lionel Messi ponovo oduševio, na korak je od trofeja sa Inter Miamijem

Argentinac opet strijelac

Lionel Messi ponovo oduševio, na korak je od trofeja sa Inter Miamijem

Edmir Škorić

Argentinski nogometaš Lionel Messi postigao je novi pogodak za Inter Miami, ovaj put u polufinalu Liga kupa protiv Philadelphia Uniona. Bio je to njegov već deveti pogodak za novi tim.

Leo Messi pridružio se Inter Miamiju u julu. Argentinac je sjajno krenuo u novu avanturu. Do sada je odigrao šest utakmica, postigao je devet golova i upisao jednu asistenciju.

Inter Miami je poveo već u trećoj minuti golom Josefa Martineza, da bi upravo na njegovu asistenciju Messi u 20. minuti postigao gol za 2:0, a Jordi Alba je u nadoknadi prvog dijela povisio na 3:0.

Bedoya je u 73. minuti smanjio na 3:1, no Inter Miami je pobjedu ovjerio preko Ruiza golom u 84. minuti.

Tako se Inter plasirao u finale Liga kupa gdje će se susresti s Nashville SC-om. Messijev najbliži pratilac prethodno je pobijedio Monterrey s 2:0.

Oglasi

Odlučujući okršaj odigrat će se u noći s petka na subotu, kada će Argentinac dobiti priliku da osvoji svoj prvi trofej sa Inter Miamijem.

Messi je dugo godina igrajući za Barcelonu bio najbolji svjetski nogometaš, potom je dvije sezone proveo u PSG-u, pa se potom odlučio na odlazak u SAD. Imao je bogatu ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije, ali njegova porodica se odlučila na život na Floridi.

Iako su mnogi pomislili da Messi tamo odlazi "na odmor", on igra sjajno, statistika sve govori, a Inter Miami bi najzad mogao i do trofeja...

"Odlučio sam napustiti Evropu i otići u Miami. Nakon što sam osvojio Svjetsko prvenstvo i nisam mogao otići u Barcu, vrijeme je da odem u MLS da živim nogomet na drugačiji način i više uživam u svakodnevnom životu", izjavio je Messi kada je tek došao u Inter Miami.

"Istina je da sam imao ponude od druge evropske momčadi, ali nisam o tome ni razmišljao jer je u Evropi moja ideja bila samo otići u Barcelonu".

Top Komentari

Ecosport
B. O. G. ne staje, najjači G8AT
0 1
Ymrader
Hahaha sto nije goatiso po francuskoj bec u MLSu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi