Zbog ove scene za mnoge nema dileme da je Lionel Messi najveći svih vremena

Nije egoist

Zbog ove scene za mnoge nema dileme da je Lionel Messi najveći svih vremena

Midhat Šljivak

Inter Miami nastavlja da melje protivnike od dolaska Lionela Messija u klub, a protekle noći je u četvrtfinalu Liga Kupa deklasirana ekipa Charlottea s 4:0. Lionel Messi je novim pogotkom zaključio pobjedu svog tima, no mnogo više se priča o detalju koji je po mnogima pokazao kakav je saigrač sjajni Argentinac.

Lionel Messi postigao je svoj osmi pogodak u petoj utakmici za Inter Miami. Njegov tim demolirao je Charlotte s 4:0 i ostvario je plasman u polufinale Liga Kupa.

Argentinac je u ovom susretu zaključio pobjedu svog tima pogotkom u 86. minuti, ali mnogo više se priča o onom što radi kako bi saigračima pružio šansu da se i oni raduju.

Messi je odlučio da ne izvodi penale u novom timu. Dokaz tome je i meč s Charlotteom u kojem je ponovo prepustio izvođenje penala saigraču Josefu Martinezu.

Oglasi

Inter je u 12. minuti dobio penal. Svi su na stadionu očekivali da će šutirati Messi, no loptu uzima Martinez i zabija za 1:0.

Ista situacija viđena je na meču s Orlandom i jasno je da je Leo odlučio kako neće izvoditi penale u svom novom timu.

Nije poznato zašto je donio odluku da neće šutirati. Josef Martinez međutim to odrađuje perfektno i ima za sada dva od dva.

Interesantno je svakako da je Lionel Messi igrač koji je u karijeru prepustio saigračima izvođenje čak 48 penala. 35 su zabili, a 13 promašili.

Zbog toga je jasno da mu ne pristaje uvrjedljivi nadimak 'Pessi' kojeg su mu rivalski navijači dodjeljivali u prošlosti.

Top Komentari

DamirS
Kao prvo: totalno neprofisonalno prepucavanje novinara ovdje sa frazama tipa 'najveći' i slično. Mislim da niste kompententni da vi donosite takve zaključke. Možda koja je fufica najbolja ali fudbalera se okanite. A drugo: čemu svađa oko Messija i Ronalda. Ronaldo je vrhunski igrač koji je postigao nevjerovatne uspjehe i po meni je u top 3 svih vremena. Ali kao realan fudbalski fan (niti navijama za Barcu, niti Real) mogu reći sa se ni jedan fudbaler ne može porediti sa Messijem. Čovjek je najbolji playmaker svih vrema (prema zvaničnoj statistici), najbolji asistent svih vremena a usto je dao 815 golova (27 manje od CR7) uz 140 utakmica manje. Čovjek je 7 puta osvojo Ballon D'or, osvajao LP, kontonentalno i svjetsko prvenstvu i uvijek je bio apsolutni nosilac igre. Da ne nabrajam dalje (slobodnjaci, driblinzi...) Kao fudbaler je apsultno neprikosnoven i svi koji misle da je neko drugi bolji to rade vjerovatno samo iz mržnje. Na kraju, ukicajte na YT i googlu pojam best footballer i dobićete 20-30 anketa, izvještaja, video zapisa i sl. i na svakom se vrte 3 imena u vrhu: Messi, Pele i Maradona. CR7 se vrlo rijetko pojavljuje u top 3 a na prvom mjestu nikada. Pa nije valjda da cijeli svijet griješi oko Messija.
2 1
Chelsea1
Nikad i nikad veci od CR7
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi