U Liverpoolu će biti baš ljuti, PSG spremio ponudu i asa u rukavu koji će sve ostale da "poništi"

Enzo Fernandez na meti mnogih klubova

U Liverpoolu će biti baš ljuti, PSG spremio ponudu i asa u rukavu koji će sve ostale da "poništi"

Endin Čaušević

Argentinski veznjak Enzo Fernandez briljirao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru čime je skrenuo na sebe pažnju mnogih evropskih klubova i kako stvari stoje već u januaru će napustiti Benficu i ostvariti transfer karijere.

Fernandez nije bio na startu Mundijala opcija kod Lionela Scalonija za startnu postavu, ali je ovaj mladi vezni fudbaler prvu priliku koju je dobio itekako iskoristio i do kraja turnira je zacementirao mjesto u prvoj postavi.

Kako je igrao na Svjetskom prvenstvu najbolje pokazuje činjenica da je Fernandez na kraju dobio nagradu za najboljeg mladog igrača.

Ovaj 21-godišnjak je oduševio sve igrama u dresu Argentine s kojom je uspio da postane prvak svijeta, ali sigurno je da tek sada njega čekaju one najljepše stvari u klupskoj karijeri.

Fernandez je član Benfice u koju je stigao tek prije pola godine kada je za 12 miliona eura došao iz River Platea i ispostavilo se da je to bio odličan potez čelnika portugalskog kluba.

Njegova cijena je za samo pola godine nevjerovatno narasla i Benfica će imati priliku da zaradi ogroman novac već u januaru ukoliko pristanu da prodaju Fernandeza.

Oglasi

On se povezuje već nekoliko sedmica sa Manchester Unitedom i Liverpoolom, ali portugalski mediji pišu da se u borbu za ovog mladog veznjaka uključio i PSG koji je spreman da nadmaši ponude engleskih klubova.

Parižani žele da već u januaru dovedu Fernandeza i imaju pravi as u rukavu, a to je naravno Lionel Messi koji bi mogao poslužiti kao oružje da nagovori ovog veznjaka da izabera PSG.

Mediji u Portugalu pišu da se čelnici PSG-a neće libiti da u pregovorima iskoriste i ulogu Messija zbog čega se vjeruje da će Fernandez u tom slučaju sigurno izabrati odlazak u Pariz.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Očekuje se da će njegova cijena u januaru biti oko 35 miliona eura, a navodno PSG je već sada spreman da plati za Argentinca 40 miliona eura čime bi Benfica za svega šest mjeseci itekako profitirala.

Fernandez je u prvom dijelu sezone za Benficu odigrao 23 utakmica u svim takmičenjima i zabio je tri gola i dodao pet asistencija. Na Mundijalu je odigrao sedam mečeva i postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi