Neće on u Barcelonu, ali ona hoće njemu: Dva bivša saigrača se pridružuju Messiju u Interu?

Transferi sve izvjesniji

Neće on u Barcelonu, ali ona hoće njemu: Dva bivša saigrača se pridružuju Messiju u Interu?

Eldar Ganibegović

Mnogo se pričalo o tome kako bi se Lionel Messi mogao vratiti u Barcelonu ovog ljeta. Sve je vodilo ka tome, ali tresla se gora, rodio se miš. Ipak, njemu bi se sada mogla pridružiti dva bivša saigrača iz Barcelone.

Nakon dvije godine igranja za PSG Lionel Messi je napustio Francusku, ali i Evropu, te će karijeru nastaviti u Interu iz Miamija.

Mnogo se pričalo o povratku u Barcelonu, u igri je bio i saudijski Al-Hilal, a onda je iz vedra neba objavljena vijest da ide na Floridu.

Navijači Barcelone ostali su razočarani odlukom Argentinca, no on je poručio kako nije htio da čeka do posljednjih dana kao 2021. godine.

Podsjetimo, tada Barcelona nije mogla da ga registruje, rješenje se nije našlo do samog kraja prijelaznog roka, pa je otišao u PSG.

Dašak Barcelone, čini se, imat će i u Interu. Naime, Fabrizio Romano piše kako će mu se ovom klubu pridružiti dva bivša saigrača iz Blaugrane.

Oglasi

U pitanju su lijevi bek Jordi Alba, te sjajni veznjak Sergio Busquets, koji su dugo godina dijelili svlačionicu s Lionelom Messijem.

Kako je izvijestio Fabrizio Romano, poznati transfer guru, pregovori su u završnoj fazi, te je samo pitanje dana kada će sve biti ozvaničeno.

Podsjetimo, 34-godišnji Jordi Alba ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine, no već je poznato kako će ovog ljeta napustiti klub u kojem je ponikao. 

Što se tiče Busquetsa, također će u Inter Miami otići kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Barcelonom. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi