Problemi u raju: Messi je zamijenjen, bio je u nevjerici, nije se ni pozdravio s Pochettinom

Argentinac "iznenađen"

Problemi u raju: Messi je zamijenjen, bio je u nevjerici, nije se ni pozdravio s Pochettinom

Admin Čaušević

Prvi "problemi u raju" za Lionela Messija. Tako bi se mogla opisati "neugodnost" koju je doživio u meču protiv Lyona. 

Messi je ljetos stigao u PSG, međutim i nakon trećeg nastupa u dresu PSG nije uspio zabiti gol, štaviše u drugom poluvremenu je doživio blagi šok.

Možda i najbolji igrač svih vremena nije naučio da ga treneri izvode iz igre prije vremena ili kada se utakmica "lomi", međutim to je doživio večeras.

Naime, pri rezultatu 1:1 Mauricio Pochettino je odlučio da Messija izvede iz igre, a na priliku da Achrafu Hakimiju. Kada je vidio da mora izaći sjajni fudbaler se našao u nevjerici.

Zahvalio se publici, pozdravio sa Hakmijem, a s Pochettinom je razmijenio samo nekoliko riječi kada je sunarodnjak krenuo da se pozdrave.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Fcbmedia14/status/1439687558133338130[/twitter]

Fotografije iz drugog ugla pokazuju kao da se Messi pita zašto je zamijenjen i ne razumije objašnjenje. Definitivno, nešto što nije očekivao.

Nema sumnje da će se Pochettinovom potezu pričati narednih dana, ali pretpostavljati je da nađe objašnjenje kako Messi nije još uvijek dovoljno spreman.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, 34-godišnjak je odigrao odlično prvo poluvrijeme, čak je i pogodio prečku iz slobodnjaka, ali je u nastavku nestao s terena.

PSG je utakmicu uspio pobijediti nakon preokreta. Duboko u sudijskoj nadoknadi mrežu za trijumf 2:1 pogodio je Mauro Icardi.

Top Komentari

user1607499935
user1614932756, po meni Ronaldo ne moze biti nazvan naboljim kada je za 9 godina dok su igrali medjusobno u Primeri Messi je dobio 7 nagrada za najboljeg igraca lige, a Ronaldo samo 1. Ronaldo je imao priliku da pokaze da je bolji pa sto nije? I onih nekoliko zlatnih lopti sto je dobio je dobio najvise zbog Realovih liga prvaka i njihovih kradja u tom takmicenju. Takodjer, nije tacno da je Messi dobar samo u Barceloni. Sta cemo sa Argentinom? Druže moj, klasa se dokazuje na velikim takmičenjima, a ne u kvalifikacijama protiv Andore, Estonije, Armenije itd. Ronaldo u reprezentaciji zabio 111 golova, a od toga 90 u kvalifikacijama i prijateljskim utakmicama, a samo 3 u nokaut fazana. Smiješno. A Mesi je jedini igrač u povijesti nogometa koji je sudjelovao u 43 gola (19 golova i 24 asistencije) za reprezentaciju na velikim natjecanjima (Copa America + SP). Messi je i najbolji igrač u povijesti je i po učinku u nokaut fazi sa reprezentacijom na velikim natjecanjima. Izravno je sudjelovao kod 21 gola koje je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu i Copa America (5 golova i 16 asistencija). Osim toga Messi je najbolji asistent u povijesti Copa Amerike i drugi je najbolji asistent u povijesti Svjetskog Prvenstva. Ispred njega je samo Pele sa 10 asistencija. Uz sve to Messi je nekoliko puta bio najbolji igrac Copa Americe pored Neymara, Suareza, Cavanija, Jamesa , Sancheza itd dok Ronaldo na EURU nije mogao biti bolji od Grizmanna. Zbog reprezentacije je Messi bolji od Ronalda
4 39
redbull
Ronaldo je za njega igracina, gdje god je dosao dokazao je se, ovak makeo iz barselone u yebenu francusku ligu, gola ne moze dati.
20 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi