PSG sa "zvukom sirene" srušio Lyon
FOTO: EPA

Derbi Ligue 1

PSG sa "zvukom sirene" srušio Lyon

H. Zilić

Derbi francuske Ligue 1 večeras je odigran u Parizu.

PSG je ugostio najveće rivale ekipu Lyona, a konačan rezultat je glasio 2:1.

Utakmica je ponudila borben i zanimljiv fudbal. Nije nedostajalo prilika i lijepih poteza na obje strane. Parižani su bili nešto konkretniji u prvom poluvremenu, ali mreže su mirovale.

U nastavku još bolji fudbal, a prvi do vodstva došli su gosti.

Igrala se 54. minuta lada je Paqueta rutinski zatresap mrežu PSG-a, a prije toga ga je sjajno proigrao Ekambi i Lavovi su poveli sa 0:1.

Domaćini se ipak brzo vraćaju u utakmicu. U 66. minuti dosuđen je penal, a siguran realizator za 1:1 bio je Neymar.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Do kraja utakmice bilo je šansi pred oba gola, a junak je bio Icardi koji je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade pogodio za trijumf PSG-a.

PSG je lider sa 18 bodova iz šest odigranih kola, dok je Lyon na devetoj poziciji sa osam osvojenih bodova.

Top Komentari

user1614932756
Zamjenjen u 76 minuti protiv lyona u kukuruz lizi kakvo ponizenje za ''najveceg na svijetu ''
7 1
King_Kenny
...ovi ispadaju u 1/8 finala LP samo ako ih zapadne bilo koja iole ozbiljnija ekipa...nabubali su zvijezda u ekipu,a niko nikoga ne moze ocima da gleda,prava skupina placenika,nikakve hemije i timskog duha tu nema.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi