Svi su trčali nakon finala da se slikaju s Messijem, a on je to zatražio samo od jednog čovjeka

Pokazao veliko poštovanje

Svi su trčali nakon finala da se slikaju s Messijem, a on je to zatražio samo od jednog čovjeka

Endin Čaušević

Argentina je nakon 36 godina čekanja ponovo uspjela da osvoji Svjetsko prvenstvo, a Lionel Messi je osvajanjem trofeja prvaka svijeta zaokružio svoju nevjerovatnu karijeru. Nakon finala svi su željeli da se slikaju s njim i zabilježe taj historijski trenutak, a Messi je s druge strane od svih njih zaustavio samo jednog čovjeka.

Lionel Messi je u svom petom i vjerovatno posljednjem pokušaju uspio da osvoji s Argentinom Svjetsko prvenstvo i tako osvoji jedinu titulu koja mu je nedostajala u nevjerovatnoj karijeri.

Mnogi kažu da je Messi na taj način riješio sve dileme oko toga ko je najbolji igrač svijeta, te je "uništio" debatu oko toga da li je bolji on ili Cristiano Ronaldo i zauvijek se upisao zlatnim slovima u historiju fudbala.

Nakon završetka utakmice mnogi su htjeli da se fotografišu upravo s Messijem i zabilježe taj historijski trenutak.

Messiju to nije bilo teško jer su u pitanju bili većinom bivši igrači Argentine ili članovi porodica njegovih saigrača.

No, jedino ga je naljutilo kada je vidio da su na terenu ljudi kojima tu nije bilo mjesto, a prije svega to se odnosi na turskog kuhara Nusreta Gokcea. Popularni Salt Bae je uspio nekako da dođe na teren i čak uzme pehar u ruke što je itekako naljutilo navijače Argentine.

Oglasi

Detalj koji je obilježio sve to jeste kada je povlačio Messija za ruku da se slika s njim što kapitena Argentine nije oduševilo i to je ovom kuharu jasno dao do znanja.

[twitter]https://twitter.com/vazitder/status/1604909932226412544[/twitter]

Nakon što je sve njih ispoštovao za fotografiju kamere su zabilježile i sjajan trenutak poslije ceremonije dodjele medalja i pehara kada je Messi zaustavio veliku argentinsku legendu Javiera Zanettija.

Zanetti je prolazio pored njega, a Messi ga je dozivao kako bi se pozdravili. Legenda Intera se iznenadila kada je vidjela šta se dešava, te je Zanetti oduševljeno prišao kako bi se pozdravio s bivšim saigračem iz reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

@inter2.0 #football #calcio #inter #perte #messi #quatar2022🏆 #argentina🇦🇷 #argentinafrancia #football ♬ Only Love Can Hurt Like This (Slowed Down Version) - Paloma Faith

Messi je oduševio javnost tim potezom jer je pokazao veliko poštovanje prema Zanettiju i nakon što su svi njega povlačili za ruku da se slikaju Zanetti je bio jedini kojeg je Messi na kraju tako dozivao.

Zanetti se srdačno pozdravio s Messijem, ali i njegovom suprugom Antonellom i njihovim sinovima.

Top Komentari

axel42
A da nije i on "bahat" Čaušu??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi