Prije dva mjeseca sakrio papirić s porukom u Messijevu sobu, a sada otkrio šta na njemu piše

De Paul je vjerovao od samog početka

Prije dva mjeseca sakrio papirić s porukom u Messijevu sobu, a sada otkrio šta na njemu piše

E. Čaušević

Poznato je da su igrači Argentine u Katar doputovali kako bi pokušali konačno postati prvaci svijeta, a cijela ekipa bila je motivisana i zbog Lionela Messija kojem su htjeli pomoći da konačno osvoji jedinu titulu koja mu nedostaje u karijeri. Koliko im je Messi važan najbolje je pokazala poruka Rodriga De Paula koju je on sakrio u Messijevu sobu još prije dva mjeseca.

Igrači Argentine nisu krili koliko žele da dođu do titule prvaka svijeta, a ponajviše zbog Lionela Messija za kojeg je to bio jedini trofej u karijeri koji nije osvojio, ali se to sada promijenilo.

To je bio najbolji pokazatelj kakav timski duh vlada u svlačionici Argentine i na kraju uopšte nije iznenađenje što je ova ekipa uspjela da dođe do samog kraja i osvoji Svjetsko prvenstvo.

U jednom navratu golman Emiliano Martinez izjavio je da je spreman da pogine na terenu za Lionela Messija, a sada je Rodrigo De Paul otišao i korak dalje.

Naime, poznato je da su De Paul i Messi u jako dobrim odnosima, a veznjak Atletico Madrida ne krije da mu je napadač PSG-a uzor.

Igrači Argentine vjerovali su da će Messi sigurno postati prvak svijeta, a to se posebno odnosi na De Paula koji je dva mjeseca prije početka Mundijala u sobu svog kapitena sakrio posebnu poruku.

Oglasi

Ta poruka je na kraju došla i u Katar gdje ju je De Paul ponovo sakrio u Messijevu sobu, a tek mu ju je pokazao nakon finalne utakmice i dokazao je svom kapitenu koliko je vjerovao u njega, ali i u cijelu ekipu.

De Paul je na jednom papiriću napisao poruku za Messija 18. septembra ove godine i to tačno dva mjeseca prije finalne utakmice, te je bio uvjeren da će Argentina igrati taj dan na Lusail stadionu.

"Ja sam Rodrigo De Paul. Danas je 18. septembar 2022. godine. Potpisujem ovaj papir i govorim da ćemo osvojiti Svjetsko prvenstvo za tačno dva mjeseca", napisao je ovaj veznjak.

Poruku je potom sakrio u Messijevu sobu tokom reprezentativne pauze, a ista je završila i u Kataru također u sobi u kojoj je spavao kapiten Argentine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju je ovaj papirić bio i na Lusail stadionu, te je nakon finalne utakmice De Paul otkrio tu nevjerovatnu priču.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ubijose sergej barbarez
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi