Kap koja je prelila čašu: Messi pred kamerama otkrio nestvarno poniženje od PSG-a

Tužna scena

Kap koja je prelila čašu: Messi pred kamerama otkrio nestvarno poniženje od PSG-a

Midhat Šljivak

Lionel Messi napustio je PSG proteklog ljeta i karijeru je nastavio u redovima Intera iz Miamija. Parižani su nudili argentinskom čarobnjaku produžetak saradnje, no oni više nisu bili u planovima, posebno zbog odnosa kluba, ali i navijača prema njemu.

Lionel Messi je proveo dvije godine u francuskom PSG-u i neće po dobrom pamtiti dres ovog kluba.

Navijači su mu veoma brzo okrenuli leđa, zviždali su na spomen njegovog imena, kao da im on sam može donijeti trofeje u Evropi. Uvrijedio ga je i klub. Nisu mu željeli odati priznanje za osvojenu titulu prvaka svijeta.

"Postoje ljudi koji me dugo prate i dobro me poznaju. Svi oni primijete kada sam sretan na terenu. Sada sam itekako sretan", govori Messi i nastavlja:

"Iako nisam imao lijepe trenutke u PSG-u, kao član tog kluba sam postao šampion svijeta. Ipak, ostao sam jedini igrač iz nacionalnog tima kojem klub nije odao priznanje za osvojeni trofej", riječi su Lionela Messija.

Oglasi

Nakon svega Messi je odlučio da ode. Nije bilo nikakve šanse da ostane u klubu koji ga ne cijeni, a na kraju je zbog djece odabrao odlazak u Sjedinjene Američke Države.

Leo je za pariški klub nastupio u 75 utakmica i ostvario je učinak od 32 pogotka i 35 asistencija.

Fenomenalno je krenuo u dresu Inter Miamija. Dosad je 12 puta oblačio dres ovog kluba i ima odličnih 11 pogodaka i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prvu zvijezdu argentinske selekcije gledat ćemo na Copa America naredne godine, a moguće i na Svjetskom prvenstvu 2026.

"Želim doći spreman na Copa America i zatim ćemo vidjeti. O Svjetskom prvenstvu ne razmišljam, vidjet ćemo kako ću se osjećati. Ne želim previše razmišljati o budućnosti", poruka je Lionela Messija.

Top Komentari

user1676286668
Baš šteta komplasirani cifute.
0 0
plemic
mesi je napustio parižane ovog ili tekućeg ljeta, ne proteklog.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije