Nepoželjno za vidjeti: Meč traje, Messi u tunelu, tjelohranitelj kao sjena, a na tribinama - bruka!

Loše vijesti za Argentinca

Nepoželjno za vidjeti: Meč traje, Messi u tunelu, tjelohranitelj kao sjena, a na tribinama - bruka!

Admin Čaušević

Inter Miami je došao do treće pobjede u posljednje četiri utakmice, ali se u prvom dijelu utakmice protiv Toronta desila nepoželjna scena koja je prouzrokovala bruku na tribinama stadiona DRV PNK. 

Susret Inter Miami - Atalanta je možda jedini za kojeg se može reći u kojem je važnije šta je uradio Lionel Messi od samog rezultata susreta.

Nakon nekoliko dana odmora Messi se vratio fudbalu te se u prvom poluvremenu desila scena koju niti jedan njegov fan ne želi vidjeti, a vjerovatno i ljubitelj fudbala.

Naime, igrala se 36. minuta kada je čudesni Argentinac zbog povrede morao napustiti teren, a kamere su u stopu pratile svaki njegov korak.

Nakon što je predao kapitensku traku, Messi je snimljen kako prolazi kroz tunel vidno deprimiran, dok ga je u stopu prati njegov tjelohranitelj, Yassine Chueko.

Oglasi

I dok je povreda u svijetu fudbala normalna pojava pogotovo za jednog 36-godišnjaka, to se izgleda brojnim Amerikancima uopšte nije svidjelo.

Čim je Messi napustio teren i izašao zbog povrede, automatski su mnogi gledatelji počeli napuštati stadion te su se zaputili doma što je na neki način definitivno sramotna scena.

To je pokazatelj da mnogi u SAD-u na tribine dolaze isključivo da vide Messija, vrlo vjerovatno najboljeg igrača u historiji, a ne da gledaju fudbalu.

Oglasi

Osim Messija, na utakmici se povrijedio i Jordi Alba, a trener Tata Martino je govorio o njihovom statusu nakon utakmice. Nada se da nije ništa opasno.

"Messi i Alba su osjećali da su spremni igrati, ali stigao ih je umor i imali su tu neugodnost. Mislimo da njihove povrede nisu opasne", kazao je iskusni stručnjak.

Inače, Inter Miami je meč dobio sa visokih 4:0, a svi golovi su postignuti nakon Messijevog izlaska iz igre. Dva puta je zabio Taylor, a po jednom Farias i Cremaschi.

Sa deset osvojenih bodova u posljednjih pet mečeva ekipa sa Floride se počela dizati na tabeli te sada za play-in zonom MLS-a kasni pet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi